Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Deep Orange

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Deep Orange is een prachtige bloeiende plant met diep oranje bloemen. De bloemen zijn groot en opvallend, waardoor ze een echte eyecatcher zijn in de tuin of op het balkon. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is gemakkelijk te onderhouden. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Deep Orange is perfect voor het toevoegen van kleur en vrolijkheid aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Deep Orange is geen groenblijvende plant. Het is een vaste plant die tijdens de winter meestal zal afsterven en in het voorjaar weer opnieuw zal groeien. Het is daarom aan te raden om deze plant in het voorjaar opnieuw te planten.

  De plant Viola Delta F1 Pure Deep Orange is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is dus aan te raden om de plant te beschermen bij langdurige vorst. Het is een populaire tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Hij gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Ook is het belangrijk om de verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Deep Orange heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en eventueel te verpotten als hij te groot wordt voor zijn huidige ruimte.

  Ja, Viola's groeien goed in de schaduw, maar hebben wel wat zonlicht nodig om goed te bloeien. Zorg voor minstens 4-6 uur indirect zonlicht per dag voor een gezonde groei en bloei. Het zijn sterke planten die goed gedijen in vochtige grond.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Deep Orange heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Houd de grond vochtig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Over het algemeen is het voldoende om de plant een paar keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend door de nectar en kleurrijke bloemen die ze produceren. Dit zorgt voor een aantrekkelijke omgeving voor bestuivers in de tuin. Het is daarom een goede keuze voor een biodiverse tuin.

  Tuinplanten zijn over het algemeen een waardevolle toevoeging aan biodiversiteit, omdat ze voedsel en schuilplaatsen bieden voor verschillende diersoorten. Zorg ervoor dat je de plant op de juiste manier verzorgt en beschermt tegen ziektes en plagen, zodat hij een positieve bijdrage kan leveren aan de biodiversiteit in jouw tuin.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Deep Orange bloeit in de maanden maart tot en met juni en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan goed gedijen in de volle zon, maar heeft ook bescherming nodig tegen de heetste uren van de dag. Zorg voor regelmatig water geven om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de plant af en toe te controleren op verbranding door de zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de kleurrijke bloemen en niet bedoeld is voor consumptie. Let altijd op met het eten van planten uit de tuin, omdat sommige planten giftig kunnen zijn.

  Ja, tuinplanten kunnen geluidsdempend zijn vanwege hun bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Het kan dus bijdragen aan een rustigere omgeving in de tuin.

 • Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren. Verwijder dode bladeren en stengels om de plant gezond te houden. Bij overmatige groei kan de plant teruggesnoeid worden.

  De Delta F1 Pure Deep Orange heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om niet op de bladeren maar direct op de grond water te geven.

  De Viola Delta F1 Pure Deep Orange gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Een voedzame potgrond met toegevoegde compost kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Deep Orange heeft een goed doorlatende bodem nodig met voldoende voeding en vochtigheid. Het is aan te raden om de bodem te verrijken met organische meststoffen voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de bodem pH-neutraal tot licht zuur is voor de beste resultaten.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vochtig blijft. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Deep Orange kan gevoelig zijn voor vorst, dus het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens de wintermaanden. Dit kan worden gedaan door mulch rond de basis van de plant aan te brengen en eventueel een beschermende doek of kooi over de plant te plaatsen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om bevriezing te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant nat wordt. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Bemest de plant eens in de paar weken met een geschikte plantenvoeding.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Deep Orange heeft regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven groeien en bloeien. Gebruik hiervoor een universele meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is gunstig om de grond rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te remmen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt om rotting te voorkomen.

  De Viola houdt van neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig de grond te verbeteren met kalk of zure meststoffen. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren en planten gezond te houden door ze voldoende water en voeding te geven. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet voor biologische bestrijding. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen moet zo veel mogelijk worden vermeden.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Deep Orange is een prachtige bloeiende plant met diep oranje bloemen. De bloemen zijn groot en opvallend, waardoor ze een echte eyecatcher zijn in de tuin of op het balkon. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is gemakkelijk te onderhouden. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Deep Orange is perfect voor het toevoegen van kleur en vrolijkheid aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.