Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Rose

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Rose is een compacte en bloeiende plant die bekend staat om zijn opvallende, roze bloemen. De bloemen hebben een delicate uitstraling en vormen een dicht tapijt van kleur in de tuin of op het balkon. Deze plant bloeit uitbundig gedurende het voorjaar en de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Viola Delta F1 Pure Rose gedijt goed in de volle zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Het is een prachtige en veelzijdige plant die zowel in borders, bloembakken als hanging baskets kan worden geplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Viola's (Wittrockiana Grp) zijn meerjarige planten die vaak in de lente en zomer bloeien. Het is gebruikelijk dat ze in de winter hun bladeren verliezen.

  De plant Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Rose is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Deze plant kan dus enige vorst verdragen, maar het is aan te raden om deze te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Rose is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in de meeste bodemsoorten en hebben slechts matige watergift nodig. Daarnaast zijn ze vorstbestendig en kunnen ze goed tegen koude temperaturen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor genoeg ruimte tussen de planten om luchtcirculatie en gezonde groei te bevorderen. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte en spreidingsgewoonte van de plant.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Tuinplanten die gedijen in de schaduw hebben meestal minimale zonuren nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en de plant regelmatig water krijgt.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Rose heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Over het algemeen heeft de plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die hen aantrekken. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken en te ondersteunen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivende insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast kunnen vogels genieten van de zaden die worden geproduceerd. Als tuinplant draagt het bij aan een gevarieerde en gezonde tuinomgeving.

  De "Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Rose" bloeit meestal van april tot juni en soms zelfs in de herfst. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Rose kan goed tegen volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige locaties en goed bestand is tegen direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven om uitdroging te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt meestal gebruikt als decoratieve tuinplant. Het is belangrijk om geen planten te eten tenzij duidelijk is aangegeven dat ze veilig zijn voor consumptie.

  Ja, veel tuinplanten hebben de capaciteit om geluid te absorberen en te dempen. Dit komt voornamelijk door hun bladeren en stengels die geluidstrillingen kunnen absorberen en verminderen. Wel is het effect afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte en dichtheid van de plant.

 • De Viola plant heeft geen specifieke snoei nodig. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Knip in het voorjaar eventuele uitlopers terug om een compacte groei te behouden.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme en droge periodes. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Rose heeft voorkeur voor goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond vochtig genoeg is, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond geschikt voor bloeiende planten voor optimale groei en bloei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Rose groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te nat is, om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Voeg indien nodig compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Rose heeft een standplaats in de volle zon of halfschaduw nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond en plaats de plant op een beschutte locatie. Vermijd te natte grond en voorkom te veel direct zonlicht in de middag.

  Tuinplanten zoals Viola Delta F1 Pure Rose hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, omdat ze goed bestand zijn tegen koude temperaturen. Als extra voorzorgsmaatregel kunnen mulch of stro worden aangebracht rond de basis van de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint, zodat hij gezond de winter doorkomt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals viooltjes hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Mulchen helpt ook bij het beschermen van de wortels en het verbeteren van de bodemstructuur voor optimale groei en bloei. Kies voor organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Rose groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.5 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  . Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden gebruikt. Ook regelmatig inspecteren op bladluizen, trips en ander ongedierte helpt om problemen vroegtijdig op te merken en aan te pakken. Het is belangrijk om de planten gezond te houden door ze op de juiste manier te verzorgen, zodat ze weerbaarder zijn tegen plagen.

 • Omschrijving

  Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Pure Rose is een compacte en bloeiende plant die bekend staat om zijn opvallende, roze bloemen. De bloemen hebben een delicate uitstraling en vormen een dicht tapijt van kleur in de tuin of op het balkon. Deze plant bloeit uitbundig gedurende het voorjaar en de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Viola Delta F1 Pure Rose gedijt goed in de volle zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Het is een prachtige en veelzijdige plant die zowel in borders, bloembakken als hanging baskets kan worden geplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.