Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Yellow with Blotch

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Yellow with Blotch is een vrolijke en kleurrijke plant met heldergele bloemen en een opvallend donkerder gekleurde vlek of bloesemhart in het midden. Deze plant behoort tot de Viooltjesfamilie en bloeit rijkelijk gedurende de lente en de vroege zomer. De Viola Delta F1 Yellow with Blotch is perfect voor in bloembakken, hanging baskets of als randbeplanting in de tuin. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. Met zijn levendige kleuren en vlekken voegt deze viooltjessoort een vrolijke en speelse touch toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Yellow with Blotch is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en bloeit in de lente en zomer. Het is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege de heldere gele bloemen met een contrasterende vlek.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Yellow with Blotch is winterhard tot -5 graden Celsius. Deze plant kan dus een milde winter overleven zonder bescherming nodig te hebben. Het is aanbevolen om de plant wel te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Het is ook aan te raden om uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Yellow with Blotch heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziekten te voorkomen. Houd er rekening mee dat de plant zich kan verspreiden en mogelijk meer ruimte nodig heeft na verloop van tijd.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Yellow with Blotch groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant verminderen en kunnen er minder bloemen bloeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Yellow with Blotch heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de Viola planten staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen. De kleurrijke bloemen en zoete geur trekken deze bestuivers aan in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan een vlindertuin.

  Ja, deze plant draagt bij aan biodiversiteit door bijen en andere bestuivende insecten aan te trekken met zijn bloemen. Het biedt voedsel en beschutting voor verschillende dieren in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit meestal van maart tot en met juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Yellow with Blotch kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Beschermt de plant tegen extreme hitte en zorg dat deze voldoende water krijgt.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de opvallende gele bloemen met vlekken. Het consumeren ervan wordt niet aanbevolen.

  Ja, Tuinplanten zijn over het algemeen geluidsdempend vanwege hun bladeren en stengels die geluidstrillingen kunnen absorberen. De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Yellow with Blotch kan dus ook helpen om geluid te dempen in de tuin.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen van deze plant regelmatig verwijderen om de bloei te bevorderen. Eventuele dode of beschadigde bladeren kunnen ook worden weggeknipt. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich goed te ontwikkelen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Een potgrond speciaal voor bloeiende planten is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Voor tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Yellow with Blotch is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Het is aan te raden om de bodem te verrijken met compost of organische meststoffen voor een optimale groei en bloei. Controleer regelmatig de vochtigheid en pH-waarde van de bodem om de plant gezond te houden.

  Deze plant houdt van een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Hij doet het goed in borders, perken en bloembakken.

  In de winter kan het helpen om een laag mulch rond de wortels van de plant aan te brengen, om ze te beschermen tegen vorst. Daarnaast is het verstandig om de plant in een beschutte plek te zetten en eventueel te bedekken met vliesdoek of noppenfolie voor extra bescherming tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele vorstschade en deze indien nodig te behandelen.

  Water geven op regelmatige basis, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Geef de plant een lichte bemesting in het voorjaar.

  Voor tuinplanten zoals deze is het raadzaam om te bemesten met een evenwichtige meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Gebruik geen meststoffen met te veel stikstof, omdat dit de bloei kan verminderen. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen volgens de instructies op de verpakking.

  Het gebruik van mulch rondom de plant zal helpen bij het vasthouden van vocht in de grond. Daarnaast beschermt mulch de wortels tegen extreme temperaturen. Kies voor organische mulch zoals bladeren, stro of houtsnippers voor een natuurlijke uitstraling in de tuin.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten varieert tussen pH 6.0 en pH 7.0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant. Een te zure bodem kan worden aangepast met kalk om de pH-waarde te verhogen.

  Voor ongediertebestrijding bij tuinplanten kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kunt u ook preventief te werk gaan door regelmatig de plant te inspecteren op eventuele plagen en deze indien nodig te behandelen met milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om de planten goed te verzorgen en te zorgen voor een gezonde groei, zodat ze beter bestand zijn tegen plagen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Yellow with Blotch is een vrolijke en kleurrijke plant met heldergele bloemen en een opvallend donkerder gekleurde vlek of bloesemhart in het midden. Deze plant behoort tot de Viooltjesfamilie en bloeit rijkelijk gedurende de lente en de vroege zomer. De Viola Delta F1 Yellow with Blotch is perfect voor in bloembakken, hanging baskets of als randbeplanting in de tuin. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. Met zijn levendige kleuren en vlekken voegt deze viooltjessoort een vrolijke en speelse touch toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.