Viola (Wittrockiana Grp) 'Delta Lavender with Bloth'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola 'Delta Lavender with Bloth' is een viooltje met een bloemkleur die varieert van lila tot lavendelkleurig, met witte bloemblaadjes die een opvallend contrast vormen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een zachte, zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze Viola is perfect voor het opfleuren van borders, bloembakken en hanging baskets. Zorg voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en houd de grond licht vochtig voor een gezonde groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die bloeit in de lente en de zomer. Het is aan te raden om in het najaar nieuwe planten te poten voor het volgende jaar.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Delta Lavender with Bloth' is winterhard tot ongeveer -5 tot -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Deze plant kan in de winter het beste op een beschutte plek staan.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Delta Lavender with Bloth' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Deze plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de wortels voldoende ruimte hebben om zich te verspreiden. Houd ook rekening met de groeihoogte van de plant.

  Ja, Viola's groeien goed in de schaduw. Ze gedijen goed in gedeeltelijke schaduw tot volledige schaduw en hebben geen direct zonlicht nodig om te bloeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en regelmatig water krijgt.

  De plant heeft een gemiddelde hoeveelheid water nodig en moet ongeveer 1 tot 2 keer per week worden bewaterd. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Let op dat de plant niet uitdroogt, vooral tijdens warme periodes.

  Ja, Viola's staan bekend om het aantrekken van vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor het stimuleren van de biodiversiteit in de tuin.

  Viola planten zijn geliefd bij bestuivers zoals bijen en vlinders, waardoor ze een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen ze helpen om nuttige insecten aan te trekken die helpen bij de bestrijding van plagen. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen kan de plant helpen om langer te bloeien en zo nog meer biodiversiteit aan te trekken.

  De Viola bloeit meestal vanaf het vroege voorjaar tot in de late herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, Viola's kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon, maar ze kunnen ook gedijen in halfschaduw. Het is belangrijk om ze voldoende water te geven tijdens warme en droge periodes. Ze bloeien het beste in de zon.

  Nee, de plant Viola (Wittrockiana Grp) 'Delta Lavender with Bloth' is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is beter om deze plant niet in te nemen, aangezien het schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren en deze plant te gebruiken als decoratieve tuinplant.

  Ja, planten hebben de eigenschap om geluid te absorberen en kunnen dus helpen bij het dempen van geluid in de omgeving. Tuinplanten dragen bij aan een groenere en rustigere omgeving, wat positief kan bijdragen aan geluidsdemping. Het is echter belangrijk om te onthouden dat planten alleen niet voldoende zijn om geluid volledig te dempen.

 • Je kunt de verlepte bloemen van deze plant regelmatig verwijderen om de bloei te stimuleren. Snoei ook af en toe dode of ongezonde bladeren weg om de plant gezond te houden. Verjong de plant door oude stengels vlak boven de grond af te knippen.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Het regelmatig bemesten van de plant zal bijdragen aan gezonde groei en bloei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Delta Lavender with Bloth' groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde in de bodem. Vermijd natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Delta Lavender with Bloth' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind om beschadiging te voorkomen. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en containers.

  Tuinplanten zoals viooltjes kunnen wat winterbescherming nodig hebben, vooral bij strenge vorst. Je kunt ze beschermen met een laag mulch of een vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om bevriezing te voorkomen.

  De Viola 'Delta Lavender with Bloth' heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Verwijder regelmatig dode bloemen en bemest de planten in het voorjaar voor een mooie bloei.

  De Viola plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt door regelmatig te bemesten volgens de instructies op de verpakking.

  Het is aan te raden om een laagje mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit onder andere boomschors, houtsnippers of cacaodoppen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor de Viola (Wittrockiana Grp) 'Delta Lavender with Bloth' is neutraal tot licht zuur (pH 6-7). Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Een goed doorlatende organische bodemmix is ideaal voor deze tuinplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke methoden zoals het plaatsen van insectenwerende planten in de buurt worden gebruikt. Ook kunnen fysieke barrières zoals netten of gaas worden geïnstalleerd om ongedierte weg te houden. Als biologische methoden falen, kunnen pesticiden worden gebruikt, maar met mate en volgens de instructies op het etiket.

 • Omschrijving

  De Viola 'Delta Lavender with Bloth' is een viooltje met een bloemkleur die varieert van lila tot lavendelkleurig, met witte bloemblaadjes die een opvallend contrast vormen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een zachte, zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze Viola is perfect voor het opfleuren van borders, bloembakken en hanging baskets. Zorg voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en houd de grond licht vochtig voor een gezonde groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.