Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose with Blotch

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose med Blotch er en smuk blomstrende plante med pink blomster og lilla pletter på kronbladene. Denne plante tilhører viol-slægten og er kendt for sine iøjnefaldende farver. Delta F1 Rose med Blotch har en kompakt vækst og blomstrer rigeligt i foråret og sommeren. Det er et populært valg til haver, bede og blomsterkasser på grund af dets attraktive udseende. Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og er let at dyrke, hvilket gør den til en favorit blandt havefolk.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose with Blotch er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sit løv om vinteren og blomstrer igen om foråret. Det er en haveplante, der primært blomstrer om foråret og sommeren.

  Denne plante er hårdfør ned til -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under kolde perioder. Det er en haveplante, der trives godt i tempererede klimaer.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Regelmæssig vanding og tilstrækkeligt sollys er nok til en sund vækst. Det anbefales også at fjerne visne blomster regelmæssigt for en længere blomstringsperiode.

  Viol (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose med Blotch har brug for cirka 15 cm plads til at udvikle sig ordentligt. Det er vigtigt ikke at plante planten for tæt sammen, så de får tilstrækkeligt med lys og luft. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose with Blotch trives bedst på et sted med sol eller halvskygge. I skyggen kan plantens vækst og blomstring være mindre god. Derfor anbefales det at placere planten et sted med tilstrækkeligt sollys.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose med Blotch har brug for vand gennemsnitligt 2-3 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig og ikke bliver for gennemblødt. Giv lidt mere vand i varmt vejr end i køligere vejr.

  Ja, denne plante er tiltrækkende for sommerfugle og bier og vil tiltrække dem med dens blomster. Det er et godt valg til en have, hvor du også ønsker at tiltrække insekter.

  Ja, Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose with Blotch er godt for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og sommerfugle med sine blomster og nektar. Ved at have denne plante i haven kan bier og sommerfugle finde mad og understøtte deres populationer. Det hjælper derfor med at bevare en sund og varieret natur i området.

  Denne plante blomstrer fra marts til juni og blomstringsperioden varer cirka 8-10 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og kan endda blomstre under solrige forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand når det er varmt vejr.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster. At indtage denne plante kan medføre sundhedsrisici.

  Ja, mange haveplanter har lyddæmpende egenskaber på grund af deres blade og stilke, der absorberer lydvibrationer. Det kan derfor hjælpe med at dæmpe lidt af lyden, men det afhænger af flere faktorer såsom plantens størrelse og miljøet, den er placeret i. Det er ikke en garanteret lyddæmper.

 • Du kan regelmæssigt beskære planten for at fremme væksten og stimulere blomsterne. Fjern døde blomster og blade for at holde planten sund. Det bedste tidspunkt at beskære er efter blomstringen.

  Planten har brug for regelmæssig vand for at forblive sund, især i varme perioder. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Det anbefales at give planten vand om morgenen for at undgå skimmeldannelse.

  Have iagttagelseaanplanterne brug for god drænende pottemuld for at forblive sunde. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det hjælper at tilføje regelmæssig ernæring til pottemulden for optimal vækst og blomstring af planten.

  De Viola foretrækker en veldrænet jord, der er rig på organisk materiale. Det er vigtigt, at jorden er let sur til neutral og at der er tilstrækkeligt med fugt tilgængeligt. En regelmæssig gødskning kan fremme væksten og blomstringen af planten.

  Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose med Plet trives bedst på et sted med halvskygge til fuld sol. Sørg for, at jorden er godt drænet, og at den får regelmæssig vanding. Denne haveplante trives godt i bede, blomsterkasser eller hængekurve.

  Haveplanter som disse violer har generelt ikke brug for ekstra vinterbeskyttelse. De er hårdføre og kan klare kulden fint. Du kan eventuelt lægge lidt halm eller blade omkring planterne for ekstra isolering.

  Sørg for, at planten får regelmæssig vand, men undgå for meget fugtighed. Placer planten et solrigt eller halvskyggefuldt sted. Fjern regelmæssigt visne blomster for at holde planten sund.

  For haveplanter som disse violer er det vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen. Brug en generel gødning med en afbalanceret sammensætning for at fremme vækst og blomstring. Følg altid vejledningen på emballagen for korrekt dosering og timing af gødning.

  Mulch er et lag organisk materiale, der påføres jorden omkring planter. Det hjælper med at holde på fugten, undertrykke ukrudt og regulere jordens temperatur. Mulch kan bestå af kompost, træflis, halm eller blade.

  Jordens pH-værdi for haveplanter som Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose with Blotch bør være neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. En optimal pH-værdi sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  Planten er følsomme over for bladlus og snegle, som kan bekæmpes med biologiske bekæmpelsesmidler. Det er også vigtigt regelmæssigt at inspicere planten for eventuelle skadedyr og fjerne dem med det samme. Brugen af naturlige fjender, såsom mariehøns, kan også hjælpe med at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 Rose med Blotch er en smuk blomstrende plante med pink blomster og lilla pletter på kronbladene. Denne plante tilhører viol-slægten og er kendt for sine iøjnefaldende farver. Delta F1 Rose med Blotch har en kompakt vækst og blomstrer rigeligt i foråret og sommeren. Det er et populært valg til haver, bede og blomsterkasser på grund af dets attraktive udseende. Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og er let at dyrke, hvilket gør den til en favorit blandt havefolk.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.