Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 True Blue

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 True Blue is een compacte en rijkbloeiende viool met prachtige helderblauwe bloemen. De plant heeft een goede vertakking en vormt een mooi compact geheel in de tuin of bloembak. Het is een winterharde plant die langdurig bloeit, van het vroege voorjaar tot aan de herfst. De Viola Delta F1 True Blue voelt zich het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en houdt van goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor kleurrijke en vrolijke bloemperken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, je bent niet groenblijvend. Je verliest je bladeren in de herfst en winter. Het is normaal voor planten uit de Tuinplanten categorie om hun bladeren te laten vallen in het koude seizoen.

  Deze plant is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -5 °C verdragen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst en koude wind. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, maar kan toch wat bescherming nodig hebben in de winter.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 True Blue is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant vereist regelmatig water geven en wat bemesting, maar verder heeft hij weinig speciale verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden.

  Voor deze plant is het aanbevolen om ongeveer 15-20 cm ruimte tussen elke plant te laten. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Hou ook rekening met de groeihoogte en breedte van de plant.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter presteren in koelere omstandigheden met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor goede afwatering om optimale groei te bevorderen.

  De Viola Delta F1 True Blue heeft regelmatig water nodig en dient niet uit te drogen. Het is aan te raden om de plant ongeveer twee tot drie keer per week water te geven, afhankelijk van de vochtigheid van de grond en de omgevingstemperatuur. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit en bestuivers ondersteunen.

  Ja, planten in de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 True Blue groep kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door bijen en andere bestuivers aan te trekken met hun bloemen. Daarnaast kunnen ze ook een bron van voedsel zijn voor vlinders en andere insecten. Het is dus zeker goed om deze planten in je tuin te hebben als je de biodiversiteit wilt ondersteunen.

  De plant bloeit in de maanden maart tot en met juni. De bloeiperiode kan tot wel vier maanden duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 True Blue is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege de prachtige bloemen die het produceert en niet voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die als veilig voor consumptie zijn geclassificeerd.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 True Blue is geluidsdempend vanwege de dichte bladeren en de structuur die geluidsgolven absorberen. Dit kan helpen om geluidshinder te verminderen in uw tuin of buitenruimte. Het planten van deze soort kan dus bijdragen aan een rustige en vredige omgeving.

 • Tuinplanten van het violatype moeten regelmatig worden geknipt om uitgebloeide bloemen te verwijderen en de groei te bevorderen. Gebruik scherpe snoeischaar om de bloemstelen dicht bij de basis af te knippen. Snoei eens in de paar weken gedurende het groeiseizoen.

  Deze plant houdt van vochtige grond, dus geef regelmatig water zodat de grond nooit volledig uitdroogt. Zorg ervoor dat het water goed weg kan lopen, want stilstaand water kan wortelrot veroorzaken. In de zomer mag je wat meer water geven dan in de winter.

  De plant vraagt om goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Kies een potgrond die geschikt is voor tuinplanten om de Viola optimaal te laten groeien.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 True Blue heeft een voorkeur voor goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet drassig. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 True Blue houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Deze tuinplant gedijt goed in borders, bloembakken en hanging baskets.

  In de winter is het aan te raden om een laag mulch aan te brengen rondom de plant om de wortels te beschermen. Eventueel kan ook een beschermende doek of jute worden gebruikt bij extreme vorst. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende water krijgt, zodat deze goed gehydrateerd de winter doorkomt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Plaats de plant op een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om ze regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Het is aanbevolen om de planten in het voorjaar en in de zomer te bemesten voor optimale resultaten.

  Door het gebruik van mulch wordt het vocht in de grond beter vastgehouden, waardoor de planten minder vaak water nodig hebben. Mulch beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en houdt onkruidgroei tegen. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de planten optimaal te laten groeien en bloeien.

  De plant Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 True Blue gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede balans in de pH-waarde van de bodem zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het gebruik van roofdieren en natuurlijke vijanden, het regelmatig controleren en verwijderen van besmette bladeren en het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en de planten regelmatig te inspecteren op tekenen van plagen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van huis-tuin-en-keukenmiddeltjes zoals het besproeien met zeepwater of het plaatsen van knoflook rondom de planten.

 • Omschrijving

  Viola (Wittrockiana Grp) Delta F1 True Blue is een compacte en rijkbloeiende viool met prachtige helderblauwe bloemen. De plant heeft een goede vertakking en vormt een mooi compact geheel in de tuin of bloembak. Het is een winterharde plant die langdurig bloeit, van het vroege voorjaar tot aan de herfst. De Viola Delta F1 True Blue voelt zich het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en houdt van goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor kleurrijke en vrolijke bloemperken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.