Rosa Optima

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Optima is een prachtige rozensoort met grote, volle bloemen en een heerlijke geur. Deze plant bloeit in diverse kleuren, zoals roze, rood en wit. De Rosa Optima heeft doornige stelen en groeit het beste in goed doorlatende grond en met voldoende zonlicht. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve toevoeging in tuinen en bloemperken. Rosa Optima vereist regelmatig snoeien en verzorging om optimaal te kunnen groeien en bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rosa Optima is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in normale kamertemperaturen en regelmatig water nodig heeft. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct fel zonlicht in de middag. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groeiresultaten.

  De plant heeft 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de temperatuur in de kamer. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels te lang in het water staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de bovenste laag potgrond te controleren voordat je besluit water te geven.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar prefereert helder indirect licht. Te veel felle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant daarom op een plek met voldoende licht, maar uit direct zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en verdraagt geen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten om optimaal te groeien. Houd de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode kan variëren van enkele weken tot enkele maanden.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het blad van de plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en produceert zuurstof als onderdeel van het fotosyntheseproces. Het is een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te laag of te hoog is voor een optimale groei en bloei. Houd hier rekening mee bij het plaatsen van de plant in huis.

 • Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond en mooi te houden. Dit kan het beste in het voorjaar worden gedaan, waarbij dode of beschadigde takken worden verwijderd. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt raakt. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen. Zorg ervoor dat de plant geen stilstaand water in de pot heeft.

  De plant heeft een potgrond nodig die goed doorlatend is en de juiste voedingsstoffen bevat. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal samengesteld voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet helemaal uitdroogt.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Een voedzame bodem zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant heeft veel licht nodig en dient regelmatig water te krijgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en eventuele uitgebloeide bloemen te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant in een goed doorlatende potgrond staat.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afstoffen met een zachte doek of een kwast. Vergeet niet om af en toe de bladeren te besproeien met lauwwarm water om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  Deze plant heeft veel natuurlijk licht nodig en gedijt het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en direct zonlicht te houden om bladverbranding te voorkomen. Regelmatig draaien van de plant zal zorgen voor gelijkmatige groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Plaats de plant op een plek in huis waar de temperatuur stabiel blijft.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% nodig. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te weinig luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en groeiproblemen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale meststoffen. Een juiste zuurgraad bevordert een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor een optimale groei en bloei heeft deze plant regelmatig bemesting nodig. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je geeft.

 • Omschrijving

  Rosa Optima is een prachtige rozensoort met grote, volle bloemen en een heerlijke geur. Deze plant bloeit in diverse kleuren, zoals roze, rood en wit. De Rosa Optima heeft doornige stelen en groeit het beste in goed doorlatende grond en met voldoende zonlicht. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve toevoeging in tuinen en bloemperken. Rosa Optima vereist regelmatig snoeien en verzorging om optimaal te kunnen groeien en bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.