Rosa Pink Optima

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Pink Optima is een prachtige rozenstruik met grote, lichtroze bloemen. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien in de zomermaanden. De struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en is goed bestand tegen ziektes. Rosa Pink Optima is ideaal voor in de tuin of als snijbloem voor boeketten. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rosa Pink Optima is een kamerplant die gemakkelijk te onderhouden is. Deze plant heeft alleen regelmatig water en voldoende zonlicht nodig om te gedijen. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten en dode bladeren te verwijderen.

  Ja, de Rosa Pink Optima heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant dus op een plek waar hij voldoende licht kan ontvangen, bij voorkeur in de zon. Onvoldoende licht kan leiden tot problemen zoals weinig bloei en groeivertraging.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en lichtomstandigheden in je huis. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door iets kan opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid.

  De plant houdt van veel licht, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Het is het beste om de plant op een lichte plek te zetten met indirect zonlicht. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei. Teveel kou kan schadelijk zijn voor de plant.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de lente en de zomer, meestal van april tot augustus. De bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de lucht in huis frisser en schoner te maken. Het is een mooie toevoeging aan je interieur en heeft daarnaast ook een positief effect op je gezondheid. Deze plant wordt vaak aanbevolen voor binnenshuis vanwege zijn luchtzuiverende kwaliteiten.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit komt overeen met de gemiddelde kamertemperatuur in veel huizen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Ook kun je de plant in het voorjaar licht terugsnoeien om de vorm en groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond constant vochtig blijft. Laat de bovenste laag van de potgrond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en voorkom dat er water op de bladeren terechtkomt.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt ververst om de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen.

  De bodemkwaliteit voor deze kamerplant dient goed doorlatend en licht vochtig te zijn. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het gebruik van potgrond speciaal voor kamerplanten kan gunstig zijn voor de groei en bloei.

  De plant houdt van een lichte standplaats en moet regelmatig water krijgen. Af en toe bemesten bevordert de groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Eventuele dode bladeren kunnen voorzichtig worden verwijderd om de plant gezond te houden. Af en toe kan de plant onder de douche worden gezet om stof en insecten weg te spoelen.

  De Rosa Pink Optima heeft veel indirect zonlicht nodig en kan ook gedijen in helder licht. Plaats de plant op een plek waar het minstens 6 uur per dag licht is. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Kamerplanten gedijen goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 50 tot 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van bladeren en bloemen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een tekort of overschot aan voedingsstoffen kan de gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig met een uitgebalanceerde meststof. Gebruik een meststof speciaal ontwikkeld voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot het najaar.

 • Omschrijving

  Rosa Pink Optima is een prachtige rozenstruik met grote, lichtroze bloemen. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien in de zomermaanden. De struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en is goed bestand tegen ziektes. Rosa Pink Optima is ideaal voor in de tuin of als snijbloem voor boeketten. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.