Senecio crassissimus 'Vesuvius'

Senecio

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Senecio crassissimus 'Vesuvius' is een vetplant met dikke, vlezige bladeren die grijsblauw van kleur zijn. De bladeren hebben een opvallende cilindrische vorm en groeien in dichte rozetten. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 15 cm en vormt mooie compacte clusters. Senecio crassissimus 'Vesuvius' heeft weinig water nodig en gedijt goed in een zonnige en goed doorlatende standplaats. Het is een decoratieve plant die een mooie aanvulling kan zijn in een rotstuin, droogtestuin of als onderdeel van een succulentenverzameling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Senecio crassissimus 'Vesuvius' is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Het heeft weinig water en zonlicht nodig en gedijt goed in normale kamertemperaturen. Regelmatig controleren op ziektes en plagen is aan te raden.

  Ja, Senecio crassissimus 'Vesuvius' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Het is daarom belangrijk om de plant op een plaats te zetten waar hij minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Te weinig licht kan leiden tot een zwakke groei en minder bloei.

  De Senecio crassissimus 'Vesuvius' heeft matig water nodig en dient eens per week water te krijgen. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in licht vochtig blijft, maar niet drassig. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, Senecio crassissimus 'Vesuvius' houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek met voldoende licht maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht.

  De plant bloeit meestal in de maanden april, mei en juni. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, Senecio crassissimus 'Vesuvius' is een luchtzuiverende plant die helpt om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het is een goede keuze voor het creëren van een gezonde en frisse leefomgeving binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om een gezonde groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht.

 • Je kunt de plant snoeien om de groei te bevorderen en de vorm naar wens te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken regelmatig. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer.

  Deze plant heeft matig water nodig en moet tussen de gietbeurten opdrogen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat blijft, anders kunnen de wortels gaan rotten. Geef water bij voorkeur aan de onderkant van de pot.

  Deze plant gedijt het beste in goed drainerende potgrond die licht en luchtig is. Het is belangrijk dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Een mix van potgrond en grof zand kan helpen bij het behouden van de juiste balans voor deze plant.

  De plant prefereert goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig blijft, om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Snoei dode bladeren en bloemen regelmatig af voor een gezonde groei.

  Het schoonmaken van deze plant kan gedaan worden door stof voorzichtig af te vegen met een vochtige doek. Bladeren kunnen af en toe besproeid worden om stof te verwijderen. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De Senecio crassissimus 'Vesuvius' heeft behoefte aan veel licht en staat graag op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant voldoende daglicht krijgt, bij voorkeur minimaal 6 uur per dag. Plaats de plant niet te ver van het raam om voldoende licht te waarborgen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 16°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10°C. Plaats de plant op een locatie waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet gemiddeld zijn, dus tussen de 40-60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt omdat dit de plant kan beschadigen. Het is aan te raden om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig te corrigeren.

  De plant Senecio crassissimus 'Vesuvius' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde van ongeveer 6,0 tot 7,0 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Deze plant heeft matige voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Een algemene kamerplantenmeststof met een evenwichtige verhouding van voedingsstoffen wordt aanbevolen. Het is belangrijk om de planten niet te overbemesten om schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  Senecio crassissimus 'Vesuvius' is een vetplant met dikke, vlezige bladeren die grijsblauw van kleur zijn. De bladeren hebben een opvallende cilindrische vorm en groeien in dichte rozetten. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 15 cm en vormt mooie compacte clusters. Senecio crassissimus 'Vesuvius' heeft weinig water nodig en gedijt goed in een zonnige en goed doorlatende standplaats. Het is een decoratieve plant die een mooie aanvulling kan zijn in een rotstuin, droogtestuin of als onderdeel van een succulentenverzameling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.