Hedera helix 'Golden Jytte'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Golden Jytte' is een klimplant met opvallende goudgele bladeren die een vrolijke uitstraling geven aan elke tuin of balkon. De bladeren zijn hartvormig en hebben een glanzende textuur. Deze klimopsoort is wintergroen en kan zowel in de volle grond als in een pot worden geplant. 'Golden Jytte' is een snelle groeier en kan goed tegen snoei, waardoor het een populaire keuze is voor het bedekken van muren of schuttingen. Deze variëteit trekt ook vaak vogels aan door de bessen die in de herfst verschijnen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hedera helix 'Golden Jytte' is gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en kan goed tegen verschillende lichtomstandigheden. Het is een sterke en robuuste plant die weinig verzorging vraagt.

  Ja, deze plant heeft graag veel indirect licht. Plaats hem dicht bij een raam, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan de groei van de plant belemmeren.

  De Hedera helix 'Golden Jytte' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt, maar voorkom dat de grond helemaal uitdroogt. Geef in de winter iets minder vaak water dan in de zomer.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en zal het beste gedijen op een plek met helder, indirect licht. Te veel blootstelling aan felle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, deze plant houdt van een warme en goed verlichte omgeving. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat het niet wordt blootgesteld aan tocht of te lage temperaturen.

  De Hedera helix 'Golden Jytte' bloeit in de late zomermaanden, meestal in september en oktober. De bloei duurt enkele weken.

  Ja, Hedera helix 'Golden Jytte' staat erom bekend dat het luchtzuiverend is en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Het kan schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen absorberen en omzetten in zuurstof. Het is dus een goede keuze voor een gezondere binnenlucht.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Ze gedijen het beste bij een gematigde kamertemperatuur. Het is belangrijk om ze niet bloot te stellen aan koude tocht.

 • Snoei de plant regelmatig om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de gezondheid van de plant te behouden. Gebruik scherpe en schone snoeischaren om de plant niet te beschadigen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef water bij voorkeur op kamertemperatuur en voorkom dat er water op de bladeren komt om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft het liefst een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef de plant regelmatig voeding voor kamerplanten om gezond te blijven.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en mag niet te nat worden. Een lichtzure of neutrale bodem is ideaal voor deze plant. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de bodem voor een gezonde groei.

  De plant vereist regelmatig water geven en gedijt goed bij een lichte standplaats. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef indien nodig voeding tijdens het groeiseizoen.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een zachte vochtige doek gebruiken om ze af te vegen. Het is ook goed om af en toe de bladeren te besproeien met water om ze schoon te houden. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren van de plant kan beschadigen.

  Deze plant heeft behoefte aan veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Zet hem op een heldere plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Een gebrek aan licht kan leiden tot minder groei en veranderingen in bladkleur.

  Ideale kamertemperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van tocht of plotselinge temperatuurveranderingen staat. Temperaturen onder de 10 graden kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben baat bij een luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien, vooral in droge binnenomgevingen. Overmatige vochtigheid kan leiden tot schimmel en rot, dus zorg voor een goede balans.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om een pH-testkit te gebruiken om de zuurgraad van de bodem te meten.

  De Hedera helix 'Golden Jytte' heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen (voorjaar en zomer). Gebruik een speciale kamerplantenmest voor bladplanten en volg de instructies op de verpakking. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'Golden Jytte' is een klimplant met opvallende goudgele bladeren die een vrolijke uitstraling geven aan elke tuin of balkon. De bladeren zijn hartvormig en hebben een glanzende textuur. Deze klimopsoort is wintergroen en kan zowel in de volle grond als in een pot worden geplant. 'Golden Jytte' is een snelle groeier en kan goed tegen snoei, waardoor het een populaire keuze is voor het bedekken van muren of schuttingen. Deze variëteit trekt ook vaak vogels aan door de bessen die in de herfst verschijnen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.