Sinocrassula yunnanensis

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sinocrassula yunnanensis is een kleine vetplant afkomstig uit de bergen van Yunnan, China. Deze plant heeft dikke, vlezige bladeren die een zilvergroene kleur hebben met opvallende rozerode randen. Sinocrassula yunnanensis produceert kleine witte bloemen die in clusters op lange bloemstelen groeien. Het is een langzaam groeiende plant die goed gedijt in goed doorlatende grond en helder, indirect zonlicht. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en is een populaire keuze voor liefhebbers van succulenten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant heeft weinig water nodig en kan goed gedijen in een zonnige plek. Het is een sterke plant die niet veel speciale zorg vereist. Het is daarom makkelijk in onderhoud.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat hij minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  Sinocrassula yunnanensis heeft weinig water nodig, ongeveer eens per twee weken is voldoende. Het is belangrijk om de grond volledig te laten opdrogen tussen de gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van helder, indirect licht en kan ook wat direct zonlicht verdragen, maar vermijd felle middagzon. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt, bijvoorbeeld door een gordijn of jaloezieën. Overmatige blootstelling aan felle zon kan zonnebrand veroorzaken.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Sinocrassula yunnanensis bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is een mooie toevoeging aan je interieur en zorgt ook voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om een ​​optimale groei te bevorderen. Voorkom extreme temperatuurschommelingen om de gezondheid van de plant te behouden.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn die verwijderd moeten worden. Knip deze bladeren zo dicht mogelijk bij de stam af met een scherpe schaar. Verwijder ook regelmatig bruine of vergeelde bladeren om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt. Vermijd dat de wortels in vochtige grond staan, dit kan leiden tot wortelrot. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De Sinocrassula yunnanensis gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat zodat de plant gezond kan groeien. Gebruik bij het verpotten van de plant altijd verse potgrond om optimale groeiomstandigheden te behouden.

  Sinocrassula yunnanensis heeft behoefte aan goed doorlatende en lichtvochtige potgrond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat blijft, anders kan wortelrot ontstaan. Een mix van potgrond en succulentenmix is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft weinig water nodig en moet goed worden gedraineerd. Plaats hem op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode is voldoende.

  Je kunt de bladeren van deze kamerplant afstoffen met een zachte doek of een borstel. Maak de bladeren voorzichtig schoon om beschadiging te voorkomen. Veeg stof regelmatig van de bladeren af om de plant gezond te houden.

  Sinocrassula yunnanensis heeft behoefte aan veel licht en kan het beste op een plek staan waar het direct zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag in het zonlicht staat. Plaats de plant bijvoorbeeld voor een raam op het zuiden of het westen.

  De Sinocrassula yunnanensis gedijt goed bij kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het regelmatig controleren van de temperatuur in de ruimte waar de plant staat, kan ervoor zorgen dat deze gezond blijft.

  De plant heeft een gemiddelde luchtvochtigheid nodig. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg er wel voor dat de plant niet te vochtig wordt.

  Kamerplanten gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH niveau tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Maak gebruik van pH-testkits om de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel aan te passen.

  Kamerplanten hebben matige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant niet in de wintermaanden.

 • Omschrijving

  Sinocrassula yunnanensis is een kleine vetplant afkomstig uit de bergen van Yunnan, China. Deze plant heeft dikke, vlezige bladeren die een zilvergroene kleur hebben met opvallende rozerode randen. Sinocrassula yunnanensis produceert kleine witte bloemen die in clusters op lange bloemstelen groeien. Het is een langzaam groeiende plant die goed gedijt in goed doorlatende grond en helder, indirect zonlicht. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en is een populaire keuze voor liefhebbers van succulenten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.