Cyclamen Miniwella

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen Miniwella is een compacte en sierlijke plant met opvallende bloemen in verschillende kleuren zoals roze, wit en paars. Het heeft donkergroene bladeren met zilverachtige patronen die een mooi contrast vormen met de bloemen. Deze plant bloeit voornamelijk in de herfst en winter en heeft een lange bloeiperiode. Het is een ideale kamerplant voor binnenshuis die weinig onderhoud nodig heeft en goed gedijt op een lichte standplaats. De Cyclamen Miniwella voegt een vrolijke en kleurrijke touch toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Cyclamen Miniwella is over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Deze kamerplant heeft weinig water nodig en gedijt goed op een koele plek met indirect zonlicht. Regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen zal de bloei stimuleren.

  Ja, de Cyclamen Miniwella heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De plant heeft water nodig ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. Geef bij twijfel liever te weinig water dan te veel.

  De Cyclamen Miniwella houdt niet van de felle zon. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar indirect zonlicht valt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  De Cyclamen Miniwella houdt van een koele omgeving en groeit het beste bij temperaturen tussen de 10°C en 18°C. Warmte wordt over het algemeen niet goed verdragen door deze plant. Het is daarom belangrijk om de plant uit de buurt van verwarmingsbronnen te plaatsen.

  De plant bloeit normaal gesproken van december tot en met april. De bloeiperiode kan tot wel 6 weken duren. Het is mogelijk dat de plant in sommige jaren langer of korter bloeit, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, de Cyclamen Miniwella plant is luchtzuiverend. Het kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor in huis als je op zoek bent naar een plant die de lucht reinigt.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om een geschikte standplaats te kiezen voor deze kamerplant.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot net boven de grond om de plant te verjongen en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren het hele jaar door om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het is belangrijk om scherp en schoon gereedschap te gebruiken om infecties te voorkomen.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmel te voorkomen. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  De Cyclamen Miniwella gedijt het best in een goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg voor een mix van turf, zand en compost voor een optimale groei. Vermijd te allen tijde te vochtige grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in het water blijven staan. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof voorzichtig afnemen met een zachte doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De Cyclamen Miniwella heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het daglicht indirect op de bladeren valt. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt, zeker in de wintermaanden.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen of tocht. Zorg voor een constante en gematigde temperatuur om de plant gezond te houden.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld tot hoog zijn. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Laat de plant niet op een te droge plek staan.

  De ideale zuurgraad voor de Cyclamen Miniwella is licht zuur tot neutraal. Een PH-waarde tussen de 5,5 en 7 zal de plant in staat stellen om optimaal te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een vloeibare meststof voor bloeiende planten, verminder de hoeveelheid tijdens de rustperiode. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met bemesten. Gebruik altijd een meststof die specifiek is ontwikkeld voor kamerplanten.

 • Omschrijving

  De Cyclamen Miniwella is een compacte en sierlijke plant met opvallende bloemen in verschillende kleuren zoals roze, wit en paars. Het heeft donkergroene bladeren met zilverachtige patronen die een mooi contrast vormen met de bloemen. Deze plant bloeit voornamelijk in de herfst en winter en heeft een lange bloeiperiode. Het is een ideale kamerplant voor binnenshuis die weinig onderhoud nodig heeft en goed gedijt op een lichte standplaats. De Cyclamen Miniwella voegt een vrolijke en kleurrijke touch toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.