Cyclamen Canto F1 White

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen Canto F1 White is een prachtige plant met witte bloemen en opvallende groene bladeren. Deze plant bloeit rijkelijk van de herfst tot het voorjaar en voegt een vleugje elegantie toe aan elke binnenruimte. De bloemen hebben een delicate uitstraling en creëren een sfeer van verfijning. De Cyclamen houdt van een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig water geven en het verwijderen van verwelkte bloemen bevordert de bloeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verder heeft het weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste binnenomgevingen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem daarom op een plek waar hij voldoende daglicht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De "Cyclamen Canto F1 White" heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een lichtere standplaats met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de plant verzwakken. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Cyclamen Canto F1 White houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur van ongeveer 18-20 °C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen, dit kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De Cyclamen Canto F1 White bloeit van november tot en met maart en kan bloeien tot wel 2 maanden lang.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend doordat hij schadelijke stoffen uit de lucht kan filteren en omzetten in zuurstof. Dit zorgt voor een schonere en gezondere lucht in huis.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei en bloei te bevorderen. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de plant schaden.

 • Het is niet nodig om de Cyclamen Canto F1 White te snoeien. Eventuele dode bladeren kunnen gewoon met de hand worden verwijderd. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt voor een gezonde groei.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond licht vochtig blijft. Laat de plant niet in een laag water staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot.

  De Cyclamen Canto F1 White gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voor de beste resultaten kan af en toe wat meststof worden toegevoegd aan de potgrond.

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar niet drassig. Vermijd kalkrijke grond en zorg voor een goede luchtcirculatie rond de wortels.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, veeg voorzichtig het stof van de bladeren met een zachte borstel of doek. Gebruik lauw water om eventuele vuil van de bladeren af te spoelen. Controleer regelmatig op plagen en verwijder ze met een mild reinigingsmiddel als dat nodig is.

  De Cyclamen Canto F1 White heeft indirect zonlicht nodig en kan ook gedijen in licht beschaduwde gebieden. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 15 en 21 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  Kamerplanten zoals de Cyclamen Canto F1 White gedijen het best bij een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden en uitdroging van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken bij de opname van voedingsstoffen.

  Kamerplanten zoals deze hebben geen behoefte aan veel meststoffen. Het is voldoende om tijdens het groeiseizoen een keer per maand een algemene vloeibare meststof te geven. Het is belangrijk om de dosering van de meststof te volgen om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Cyclamen Canto F1 White is een prachtige plant met witte bloemen en opvallende groene bladeren. Deze plant bloeit rijkelijk van de herfst tot het voorjaar en voegt een vleugje elegantie toe aan elke binnenruimte. De bloemen hebben een delicate uitstraling en creëren een sfeer van verfijning. De Cyclamen houdt van een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig water geven en het verwijderen van verwelkte bloemen bevordert de bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.