Vriesea 'Solo'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Solo' is een prachtige en opvallende bromelia met een grote trechtervormige bloem die uit het midden van de rozet groeit. De bladeren zijn langwerpig en hebben vaak een roodachtige tint. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij helder, indirect licht. De Vriesea 'Solo' kan bloeien met felgekleurde bloemen die lang aanhouden. Het is een mooie toevoeging aan elk interieur of kantoor vanwege zijn opvallende uiterlijk.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Vriesea 'Solo' is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water en zonlicht nodig en gedijt goed in normale kamertemperaturen. Regelmatig besproeien van de bladeren wordt aanbevolen.

  Ja, Vriesea 'Solo' heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een goed verlichte plek. Plaats de plant bij voorkeur in de buurt van een raam op het oosten, westen of zuiden. Vermijd direct zonlicht, vooral in de zomermaanden om bladverbranding te voorkomen.

  Vriesea 'Solo' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt. Gebruik lauw water en vermijd dat er water in de kelk van de plant blijft staan.

  Kamerplanten houden niet van direct zonlicht, dus het is beter om ze niet in de felle zon te plaatsen. Een teveel aan zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is aan te raden om Kamerplanten op een plek te zetten waar ze wel voldoende licht krijgen, maar niet direct in de brandende zon staan.

  Ja, de Vriesea 'Solo' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Geef regelmatig water en zorg voor een hoge luchtvochtigheid voor een gezonde groei.

  De Vriesea 'Solo' bloeit gewoonlijk in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden aanhouden, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, de Vriesea planten helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen zoals formaldehyde af te breken. Het is een luchtzuiverende kamerplant die zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant 'Vriesea Solo' voelt zich het meest comfortabel op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen om optimale groei te garanderen. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

 • Vriesea 'Solo' hoeft niet gesnoeid te worden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en dode bladeren om de plant gezond te houden. Overwoekerende bladeren kunnen eventueel voorzichtig worden afgeknipt.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw en kalkvrij water.

  De Vriesea 'Solo' gedijt goed in een goed doorlatende potgrond mix die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water weg te laten lopen.

  De bodem moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar dat het water goed kan weglopen. Een mix van potgrond en orchideeëngrond is geschikt voor deze plantensoort.

  Deze plant heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht en regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Gebruik een goed doorlatende potgrond en voeg tijdens de groeiperiode eens in de twee weken een beetje plantenvoeding toe. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te maken om de plant gezond te houden.

  Vriesea 'Solo' kan worden schoongemaakt door stof van de bladeren te verwijderen met een zachte doek. Eventuele dode bladeren kunnen voorzichtig worden verwijderd om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen om schade aan de plant te voorkomen.

  De Vriesea 'Solo' heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen voor de beste groeiresultaten. Te veel direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% is ideaal voor kamerplanten. Indien de luchtvochtigheid te laag is, kan dit leiden tot uitdroging van de bladeren. Regelmatig sproeien kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor de meeste kamerplanten, waaronder de Vriesea 'Solo'. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met speciale potgrond.

  Kamerplanten zoals Vriesea 'Solo' hebben tijdens de groeiperiode regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd je aan de aanbevolen hoeveelheid.

 • Omschrijving

  De Vriesea 'Solo' is een prachtige en opvallende bromelia met een grote trechtervormige bloem die uit het midden van de rozet groeit. De bladeren zijn langwerpig en hebben vaak een roodachtige tint. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij helder, indirect licht. De Vriesea 'Solo' kan bloeien met felgekleurde bloemen die lang aanhouden. Het is een mooie toevoeging aan elk interieur of kantoor vanwege zijn opvallende uiterlijk.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.