Calibrachoa Callie Yellow

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Callie Yellow is een compacte en rijkbloeiende plant met gele bloemen die lijken op kleine petunia's. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en vrolijke uitstraling. De Callie Yellow gedijt goed in zowel hanging baskets als bloembakken, en is een prachtige toevoeging aan elke tuin of balkon. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft. De heldergele bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een zonnige en kleurrijke sfeer in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven, zelfs in de winter. Groenblijvende planten behouden hun bladeren en blijven daardoor het hele jaar door aantrekkelijk in de tuin.

  De Calibrachoa Callie Yellow is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winterperiode te beschermen tegen strenge vorst. Zorg voor een beschutte plek en afdekking met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Ja, de Calibrachoa Callie Yellow is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en veerkrachtige tuinplant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in de meeste omstandigheden. Het regelmatig water geven en een beetje meststof is vaak voldoende om deze plant gezond te houden.

  Je hebt ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om de plant goed te laten groeien. Zorg voor voldoende luchtstroom en zonlicht om de groei te bevorderen. Plant de bloem in goed doorlatende grond voor optimale resultaten.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei waarschijnlijk verminderen en kan de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De Tuinplant "Calibrachoa Callie Yellow" heeft gemiddeld 2 tot 3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Het is belangrijk om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de heldergele bloemen die veel nectar bevatten. Het is dus een goede keuze als je deze insecten wilt aantrekken in je tuin.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren. Water geven en bemesten met organische meststoffen zal helpen bij het behoud van een gezonde bodem en het bevorderen van biodiversiteit.

  De plant bloeit van mei tot aan het begin van de herfst, gewoonlijk tot aan de eerste vorst. De bloei kan duren tot wel 5 maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg ook voor bescherming tegen sterke wind.

  Nee, de Calibrachoa Callie Yellow is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en mag niet gegeten worden. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren.

  Ja, veel tuinplanten staan erom bekend geluiden te absorberen en zo bij te dragen aan de demping van omgevingsgeluiden. Het dichte bladerdek en de structuur van de bloemen van de plant kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het geluidsdempend vermogen van planten afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de dichtheid van de beplanting en de locatie van de plant in de tuin.

 • Je kunt de plant terugsnoeien om een compactere groei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en nieuwe groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in het water staat, anders kunnen de wortels gaan rotten. Geef vooral extra water tijdens warme zomerdagen.

  De juiste potgrond voor Tuinplanten is een lichte, goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Een potgrond speciaal voor Tuinplanten is ideaal voor een gezonde groei en bloei.

  De bodemkwaliteit van de Calibrachoa Callie Yellow is het best wanneer de grond goed doorlatend is en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te compact is en voldoende vocht vasthoudt. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Calibrachoa Callie Yellow gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Deze plant kan ook goed groeien in potten en hanging baskets.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, is het aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen. Daarnaast kan een beschermhoes of -doek worden gebruikt tijdens extreme koude periodes. Zorg er ook voor dat de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is ook belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen om bloei te stimuleren. Voor een gezonde groei is het aan te raden om de plant om de paar weken te bemesten.

  Tuinplanten kunnen het beste worden bemest met een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Gebruik hiervan de helft van de aanbevolen dosering om overbemesting te voorkomen. Herhaal de bemesting elke 4-6 weken tijdens het groeiseizoen voor optimale groei en bloei.

  Mulch is gunstig voor tuinplanten, omdat het helpt om vocht vast te houden, de temperatuur van de grond te reguleren en onkruid te onderdrukken. Het kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals stro, boomschors of houtsnippers. Het wordt aanbevolen om een laag mulch van ongeveer 5-10 centimeter dik aan te brengen rondom de plant, maar niet tegen de stam of de wortels.

  De ideale zuurgraad voor planten in de categorie Tuinplanten ligt tussen 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede balans in de bodem om de plant gezond te houden en goed te laten groeien. Het regelmatig testen van de pH-waarde en indien nodig aanpassingen maken, kan helpen bij het stimuleren van de groei van de plant.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding bij Tuinplanten kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig inspecteren op plagen en ziekten, het gebruik van natuurlijke vijanden en het handmatig verwijderen van ongedierte. Indien nodig kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van de bestrijdingsmiddelen te volgen en voorzorgsmaatregelen te nemen om de plant en het milieu te beschermen.

 • Omschrijving

  Calibrachoa Callie Yellow is een compacte en rijkbloeiende plant met gele bloemen die lijken op kleine petunia's. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en vrolijke uitstraling. De Callie Yellow gedijt goed in zowel hanging baskets als bloembakken, en is een prachtige toevoeging aan elke tuin of balkon. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft. De heldergele bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een zonnige en kleurrijke sfeer in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.