Petunia Jamboree Blue Vein

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Jamboree Blue Vein is een prachtige eenjarige plant met trompetvormige bloemen in een opvallende blauwe kleur met witte aderen. De plant kan tot 30 cm hoog worden en bloeit van het voorjaar tot de herfst. Petunia Jamboree Blue Vein gedijt het beste in de zon en heeft regelmatig water nodig. Deze soort is perfect voor het opfleuren van bloembedden, borders en hangmanden. De bloemen van deze plant trekken ook vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Jamboree Blue Vein is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die in de lente en zomer bloeit en vervolgens afsterft in de herfst. Het heeft niet het hele jaar door groene bladeren.

  Deze tuinplant is niet winterhard en moet in de winter binnen worden gezet of worden beschermd tegen vorst. Het is raadzaam om de plant op een beschutte plek te plaatsen of te bedekken met bijvoorbeeld tuinvlies of stro. Planten die niet winterhard zijn, hebben extra zorg en aandacht nodig tijdens koude periodes.

  Ja, de Petunia Jamboree Blue Vein is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang de plant regelmatig water krijgt en voldoende zonlicht heeft, zal hij gezond blijven en overvloedig bloeien. Het is een sterke en veelzijdige tuinplant die weinig problemen met plagen of ziekten heeft.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig de grootte van de plant in de gaten te houden en indien nodig over te planten naar een grotere pot of meer ruimte in de tuin.

  De Petunia Jamboree Blue Vein groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant dagelijks minstens 6 uur direct zonlicht krijgt voor een optimale groei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en kan de groei belemmerd worden.

  Tuinplanten zoals de Petunia Jamboree Blue Vein hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de grond aan te voelen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het zorgt voor een natuurlijke en levendige omgeving in de tuin. Het helpt dus bij het bevorderen van de biodiversiteit.

  Ja, de Petunia Jamboree Blue Vein is een aantrekkelijke plant voor bestuivers zoals bijen en vlinders, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan helpen bevorderen. Daarnaast kan het aantrekken van verschillende insecten ook andere dieren zoals vogels aantrekken, waardoor de algehele biodiversiteit wordt verhoogd. Het is belangrijk om een variatie aan planten aan te planten om de biodiversiteit te verbeteren.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, waardoor je gedurende het grootste deel van het groeiseizoen kan genieten van de kleurrijke bloemen.

  Ja, de Petunia Jamboree Blue Vein kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te bemesten wanneer deze in de volle zon staat.

  Nee, de Petunia Jamboree Blue Vein is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant en bevat stoffen die schadelijk kunnen zijn bij inname. Het wordt aangeraden om alleen planten te eten die specifiek bestemd zijn voor consumptie.

  Tuinplanten in het algemeen hebben niet de eigenschap om geluid te dempen. Ze kunnen echter wel bijdragen aan een groenere omgeving en een rustgevende sfeer in de tuin. Het effect op geluidsdemping is minimaal.

 • Je kunt de plant het beste regelmatig terugsnoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en te voorkomen dat de groei te lang en dun wordt.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens warme dagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Kies een goed doorlatende potgrond voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen. Vermijd zware grondsoorten die water kunnen vasthouden, maar kies voor een luchtige mix die de wortels beschermt en vocht goed afvoert. Een potgrond met een uitgebalanceerde voedingswaarde zorgt voor een gezonde en bloeiende plant.

  De ideale bodemkwaliteit voor deze plant is goed doorlatend en vruchtbaar. Zorg dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichtzure bodem met pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 is ideaal.

  De Petunia Jamboree Blue Vein houdt van een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschut staat tegen harde wind. Deze tuinplant kan zowel in potten als in de volle grond geplaatst worden.

  Voor winterbescherming kunnen tuinplanten zoals Petunia Jamboree Blue Vein baat hebben bij mulchen met compost of bladeren. Daarnaast kunnen planten worden afgedekt met een laagje stro of jute. Het is belangrijk om vorstgevoelige planten in potten of bakken naar een beschutte plek te verplaatsen tijdens koude periodes.

  De plant vereist regelmatig water geven, bij voorkeur in de ochtend of avond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Bemest de plant maandelijks tijdens het groeiseizoen voor optimale bloei.

  Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomermaanden. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen is gunstig voor Tuinplanten, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Het biedt ook een isolatielaag voor de wortels en beschermt ze tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors voor een gezonde groei van de plant.

  De Petunia Jamboree Blue Vein groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals de Petunia Jamboree Blue Vein, kunt u preventief te werk gaan door regelmatig de planten te controleren en eventueel aangetast blad te verwijderen. Daarnaast kunt u natuurlijke vijanden van ongedierte aantrekken, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Als er toch bestrijding nodig is, kunt u biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  Petunia Jamboree Blue Vein is een prachtige eenjarige plant met trompetvormige bloemen in een opvallende blauwe kleur met witte aderen. De plant kan tot 30 cm hoog worden en bloeit van het voorjaar tot de herfst. Petunia Jamboree Blue Vein gedijt het beste in de zon en heeft regelmatig water nodig. Deze soort is perfect voor het opfleuren van bloembedden, borders en hangmanden. De bloemen van deze plant trekken ook vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.