Petunia Jamboree Scarlet

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Jamboree Scarlet is een opvallende en kleurrijke eenjarige plant met prachtige rode bloemen. De bloemen van de Petunia Jamboree Scarlet zijn groot en trechtervormig, waardoor ze een mooie toevoeging zijn aan bloembedden en potten. De plant groeit compact en bossig, waardoor hij perfect is voor borders en hangende manden. De Petunia Jamboree Scarlet houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven om goed te gedijen. Deze plant is een echte eyecatcher in de tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden. Toch bloeit de plant gedurende het groeiseizoen rijkelijk.

  De plant is niet winterhard en moet worden beschermd tegen vorst. Het is aanbevolen om de plant binnen te halen of te bedekken tijdens koude periodes. Het is geen winterharde tuinplant.

  Ja, de Petunia Jamboree Scarlet is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de zon en regelmatig water en voeding nodig heeft. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen stimuleert de groei en bloei van de plant.

  Petunia Jamboree Scarlet heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor genoeg afstand tussen de planten zodat ze elkaar niet gaan belemmeren in de groei. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de planten bij het planten in de tuin.

  Petunia's gedijen het beste in de volle zon, maar kunnen ook groeien in de halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur direct zonlicht per dag ontvangt voor de beste groei en bloeiresultaten. Te veel schaduw kan resulteren in langere stelen en minder bloemen.

  Tuinplanten zoals de Petunia Jamboree Scarlet hebben doorgaans één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Het is belangrijk om te controleren of de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere bloemen en het zoete nectar dat ze produceren. Het is een favoriete keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het aantrekken van bestuivers.

  Petunia's trekken bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Ze bieden nectar en stuifmeel als voedselbron voor insecten. Petunia's zijn een kleurrijke toevoeging aan de tuin die verschillende soorten dieren kunnen aantrekken.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de Petunia Jamboree Scarlet kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor goede afwatering om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Nee, de plant Petunia Jamboree Scarlet is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Planten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende werking. Het bladerdek en de bodembedekking kunnen een beetje geluid absorberen, maar het effect is minimaal. Een goede geluidsdemping wordt voornamelijk bereikt door speciale materialen en structuren.

 • Je kunt de plant in het voorjaar snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. De beste tijd om te snoeien is na de bloeiperiode.

  De Petunia Jamboree Scarlet heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven, zodat de plant voldoende tijd heeft om op te drogen voor de nacht.

  De potgrond voor Tuinplanten moet goed doorlatend zijn en licht en luchtig van structuur. Gebruik potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei en bloei van de plant. Zorg er ook voor dat de potgrond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft maar niet te nat. Voeg indien nodig compost toe voor extra voeding.

  Zonnige standplaats. Beschut tegen harde wind. Geschikt voor de border of in hanging baskets.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst, bijvoorbeeld door deze te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant niet te veel water krijgt tijdens koudere periodes, om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant op een beschutte plek om de kans op schade door wind te minimaliseren.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en regelmatig bemest wordt. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te bevorderen. Plaats de plant op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Om optimaal te groeien en bloeien heeft deze plant regelmatig bemesting nodig, bij voorkeur met een speciale meststof voor bloeiende tuinplanten. Gebruik de bemesting volgens de instructies op de verpakking, meestal is eenmaal per maand voldoende. Zorg ervoor dat de plant tijdens het groeiseizoen voldoende voedingsstoffen krijgt voor een uitbundige bloei.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rondom planten wordt gelegd om de bodem vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit bladeren, stro, houtsnippers of compost. Het wordt meestal in het voorjaar aangebracht en vervangen wanneer het begint te vergaan.

  De Tuinplanten gedijen het best in een gemiddelde zuurgraad van de bodem, tussen pH 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem in de gaten te houden en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een juiste zuurgraad zorgt voor een optimale groei en bloei van Tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u proberen om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op aanwezigheid van luizen, trips of spint. Indien nodig kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten inzetten om het ongedierte te bestrijden. Daarnaast kunt u ook preventieve maatregelen nemen zoals het verwijderen van dode bladeren en regelmatig water geven om de plant gezond te houden en minder vatbaar te maken voor plagen.

 • Omschrijving

  De Petunia Jamboree Scarlet is een opvallende en kleurrijke eenjarige plant met prachtige rode bloemen. De bloemen van de Petunia Jamboree Scarlet zijn groot en trechtervormig, waardoor ze een mooie toevoeging zijn aan bloembedden en potten. De plant groeit compact en bossig, waardoor hij perfect is voor borders en hangende manden. De Petunia Jamboree Scarlet houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven om goed te gedijen. Deze plant is een echte eyecatcher in de tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.