Petunia Whispers Light Yellow

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Whispers Light Yellow is een prachtige en opvallende bloeiende plant met lichtgele bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, bloembakken en borders. De bloemen hebben een zachte kleur en geven een subtiele geur af. De Petunia Whispers Light Yellow bloeit langdurig gedurende het seizoen en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in de zon of halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Petunia Whispers Light Yellow is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en groeit in het voorjaar weer nieuwe bladeren. Het is een éénjarige tuinplant.

  De "Petunia Whispers Light Yellow" is niet winterhard en moet tijdens de winterperiode binnen worden gehaald of beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen temperaturen onder 0°C. De plant kan niet overleven in koude temperaturen.

  Petunia Whispers Light Yellow is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Zolang je de plant regelmatig water geeft en af en toe bemest, zal hij goed gedijen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te kunnen ontwikkelen. Houd rekening met de groeisnelheid en hoogte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook redelijk goed groeien in halfschaduw. Ze zullen echter minder bloemen produceren en minder gezond lijken dan wanneer ze in de volle zon worden geplaatst. Het is dus aan te raden om ze op een plek te planten waar ze minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft om te voorkomen dat de planten te nat worden. Het is belangrijk om de planten regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de lichtgele bloemen met een zoete geur en nectar. Hierdoor zal de plant insecten aantrekken die helpen bij bestuiving. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  Ja, deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het toevoegen van deze plant kan bijdragen aan een gezonde en diverse tuinomgeving.

  Deze plant bloeit vanaf mei tot aan de vorst in de herfst. De bloei kan duren van 4 tot 6 maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, de Petunia Whispers Light Yellow kan goed tegen volle zonlicht en groeit het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Het is echter belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer de zon fel schijnt.

  Nee, de Petunia Whispers Light Yellow is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn prachtige bloemen. Eet geen delen van deze plant.

  Nee, Tuinplanten zoals 'Petunia Whispers Light Yellow' hebben geen geluidsdempende eigenschappen. De plant absorbeert geen geluidsgolven in de omgeving. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig dode bloemen en takjes voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te minimaliseren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de wortels en vermijd natte bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef regelmatig voeding om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze tuinplant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en vermijd wateroverlast om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten of te verbeteren. Of vraag advies bij een tuincentrum.

  De Petunia Whispers Light Yellow houdt van een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt gedurende de dag. Deze tuinplant doet het goed in borders of potten op een zonnig terras.

  Tuinplanten hebben meestal extra bescherming nodig tijdens de winter, zoals een laagje mulch rond de wortels of een beschermende doek over de plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst begint, en plaats kwetsbare planten op een beschutte plek om ze te beschermen tegen extreme kou. Let op de specifieke behoeften van de plant en pas de winterbescherming daarop aan.

  De plant heeft dagelijks zes tot acht uur direct zonlicht nodig en moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens warme zomermaanden. Voor een gezonde groei is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten en de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

  Tuinplanten zoals "Petunia Whispers Light Yellow" hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond en bloeiend te blijven. Het is aan te raden om een universele meststof te gebruiken die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor het beste resultaat.

  Het is ideaal om mulch rondom de wortels van deze plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan ook helpen bij het reguleren van de bodemtemperatuur en het voeden van de plant. Kies bij voorkeur organische mulch zoals houtsnippers, stro of bladeren.

  Tuinplanten, waaronder de Petunia Whispers Light Yellow, gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met behulp van kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien.

  Het is belangrijk om regelmatig de Tuinplanten te controleren op ongedierte, zoals bladluizen of spint. Voor preventie kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Indien nodig kunt u ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken.

 • Omschrijving

  De Petunia Whispers Light Yellow is een prachtige en opvallende bloeiende plant met lichtgele bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, bloembakken en borders. De bloemen hebben een zachte kleur en geven een subtiele geur af. De Petunia Whispers Light Yellow bloeit langdurig gedurende het seizoen en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in de zon of halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.