Petunia 'Whispers Pink'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Whispers Pink' is een prachtige en kleurrijke eenjarige plant met delicate roze bloemen. De bloemen zijn trompetvormig en hebben een zachte roze kleur met een lichte witte tint. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale keuze voor hangende manden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. Petunia 'Whispers Pink' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Petunia 'Whispers Pink' is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de herfst zal afsterven. Het wordt aanbevolen om deze plant jaarlijks opnieuw te planten voor bloei in het volgende seizoen.

  Petunia's zijn niet winterhard en kunnen niet overleven in koude temperaturen. Het is aan te raden om ze binnen te halen tijdens de wintermaanden of te planten als eenjarige. Het zijn zomerbloeiers die goed gedijen in warme en zonnige omstandigheden.

  Petunia's zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden, ze hebben regelmatig water, zonlicht en voedingsstoffen nodig. Het is belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Petunia's zijn gevoelig voor ziekten en plagen, dus regelmatige controle is aan te bevelen.

  Petunia 'Whispers Pink' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende afstand heeft tot andere planten voor optimale groei. Planten in goed doorlatende grond helpt ook bij de ontwikkeling van de wortels.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon en hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig. In de schaduw zullen ze minder bloeien en mogelijk lang en dun worden. Het is dus aan te raden om Petunia's in de volle zon te planten voor optimale groei.

  De Petunia 'Whispers Pink' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme weerperiodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant twee tot drie keer per week water te geven.

  Ja, Petunia's staan ​​bekend als vlinder- en bijlokkende planten vanwege hun heldere bloemen en zoete nectar. Deze eigenschap maakt ze populair bij tuiniers die graag bijen en vlinders in hun tuin willen aantrekken.

  Tuinplanten dragen niet altijd bij aan biodiversiteit omdat ze vaak geselecteerd zijn op kleur en vorm in plaats van op hun bijdrage aan de lokale fauna. Het planten van inheemse plantensoorten is vaak beter voor biodiversiteit omdat deze planten dienen als voedselbron en leefgebied voor lokale dieren en insecten. Over het algemeen worden tuinplanten niet beschouwd als goed voor biodiversiteit.

  De plant bloeit meestal vanaf mei tot aan de eerste vorst in het najaar. De bloeiperiode kan dus meerdere maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige omgeving. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen harde wind. Plant de Petunia 'Whispers Pink' in goed doorlatende grond voor optimaal resultaat.

  Nee, de Petunia planten zijn niet eetbaar. Het eten van de plant kan maagklachten veroorzaken. Het wordt daarom afgeraden om deze planten te consumeren.

  Nee, Petunia 'Whispers Pink' heeft geen geluidsdempend effect. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gekweekt om zijn prachtige bloemen en niet om geluid te dempen.

 • Petunia's kunnen regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en een vollere uitstraling te krijgen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen en de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar oude en dode takken weg om de plant fris en vitaal te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels te nat worden, dit kan leiden tot wortelrot. Houd de grond goed in de gaten en geef water wanneer dat nodig is.

  De potgrond voor Tuinplanten moet goed doorlatend zijn en niet te vochtig. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en water te geven volgens de behoeften van de plant. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de bodem goed bemest is en regelmatig wordt bewaterd. Het is ook aan te raden om de bodem af en toe te beluchten om zuurstof bij de wortels te laten komen.

  De Petunia 'Whispers Pink' gedijt goed op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin om hem te beschermen tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze naar binnen te halen of te bedekken met een dikke laag stro of mulch. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft tijdens de wintermaanden om schimmelvorming te voorkomen. Bij langdurige vorst is het aan te raden om de plant binnen te laten overwinteren.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Geef de plant in het voorjaar wat plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen voor het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het beschermen van de wortels tegen temperatuurschommelingen. Dit kan bestaan uit organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  Deze planten groeien het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure zuurgraad. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor hun groei en bloei. Voeg eventueel wat tuinturf toe aan de bodem om de zuurgraad te verhogen.

  Voor de bestrijding van ongedierte kan gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen zoals insecticidale zeep of neemolie. Deze middelen kunnen helpen bij het bestrijden van bijvoorbeeld bladluizen, trips of spint. Het is belangrijk de plant regelmatig te controleren op aanwezigheid van ongedierte en indien nodig actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  Petunia 'Whispers Pink' is een prachtige en kleurrijke eenjarige plant met delicate roze bloemen. De bloemen zijn trompetvormig en hebben een zachte roze kleur met een lichte witte tint. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale keuze voor hangende manden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. Petunia 'Whispers Pink' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.