Epipremnum pinnatum 'Golden Pothos' (hang)

Epipremnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Epipremnum pinnatum 'Golden Pothos' is een populaire hangende kamerplant met opvallende goudgele bladeren. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom populair voor binnenshuis. De bladeren zijn hartvormig en hebben een glanzende textuur. De 'Golden Pothos' gedijt goed in een lichte tot halfschaduwrijke omgeving en heeft weinig verzorging nodig. Het is een ideale plant voor beginners vanwege zijn sterke groei en gemakkelijke onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij kan goed gedijen in verschillende lichtomstandigheden en heeft niet veel water nodig. Als je af en toe de bladeren afstoft en hem af en toe water geeft, zal hij het prima doen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig. Zet hem bij voorkeur op een plek met indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een minder mooie groei en minder levendige bladeren.

  Een Epipremnum pinnatum 'Golden Pothos' (hang) heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar niet drassig. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten drogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Felle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant op een plek met helder, maar gefilterd licht.

  Ja, de plant houdt van een warme omgeving en zal het beste groeien bij een temperatuur tussen de 18 en 30 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperatuurschommelingen. Het gedijt goed bij kamertemperatuur en kan zich het beste ontwikkelen in een warme en stabiele omgeving.

  De Epipremnum pinnatum 'Golden Pothos' bloeit niet.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te verwijderen en zorgt zo voor een gezondere omgeving in huis. Dit maakt het een populaire keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur stabiel is en niet te veel schommelt. Te hoge temperaturen kunnen de plant beschadigen.

 • Je kunt de plant regelmatig snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en knip lange uitlopers bij, indien gewenst. Snoei in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  Gebruik voor deze plant een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Ververs de potgrond ongeveer eens per jaar om de plant gezond te houden.

  De bodem voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Een mengsel van potgrond en perliet of scherp zand kan de bodemkwaliteit verbeteren. Het gebruik van een plantenvoeding kan ook helpen bij het behouden van de gezondheid van de plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatig water geven. Het is belangrijk om de bladeren af en toe af te stoffen en de plant regelmatig te voorzien van voeding. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kunt u de bladeren voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de bladeren goed droog zijn voordat u de plant terugzet op zijn plek. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De Epipremnum pinnatum 'Golden Pothos' (hang) heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 30 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek waar het niet te koud of te warm is.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de wintermaanden. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  De zuurgraad van de bodem voor de Epipremnum pinnatum 'Golden Pothos' (hang) moet neutraal tot licht zuur zijn. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze kamerplanten. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het bevorderen van gezonde groei en ontwikkeling van de plant.

  Je kunt de plant bemesten met een algemene kamerplantenmeststof tijdens het groeiseizoen, maar verminder de bemesting tijdens de wintermaanden. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houd de aanbevolen dosering in de gaten. Gebruik bij voorkeur vloeibare meststof voor een gelijkmatige voedingstoediening.

 • Omschrijving

  De Epipremnum pinnatum 'Golden Pothos' is een populaire hangende kamerplant met opvallende goudgele bladeren. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom populair voor binnenshuis. De bladeren zijn hartvormig en hebben een glanzende textuur. De 'Golden Pothos' gedijt goed in een lichte tot halfschaduwrijke omgeving en heeft weinig verzorging nodig. Het is een ideale plant voor beginners vanwege zijn sterke groei en gemakkelijke onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.