Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Renate'

Begonia (Elatior Grp) half

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Renate' is een prachtige bloeiende plant met halfgevulde bloemen in een roze tot rode kleur. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang het warm en vochtig genoeg is. 'Renate' heeft een lange bloeiperiode en bloeit van de lente tot de herfst. De plant heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste in lichte, maar indirecte zonlicht. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van kleurrijke en weelderige planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia (Elatior Grp) is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig eisen wat betreft verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant daarom op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Renate' heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft maar niet drassig. In de winter kan de plant wat minder water nodig hebben.

  De Begonia houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Felle zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, Begonia's houden van warmte. Het is belangrijk dat de plant op een warme, lichte plek staat en niet wordt blootgesteld aan koude tocht. Temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius zijn ideaal voor deze plant.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Renate' bloeit in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode duurt gemiddeld ongeveer 6-8 weken. Deze plant staat bekend om zijn prachtige, kleurrijke bloemen die de ruimte opfleuren.

  Ja, Begonia's staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen bij het zuiveren van de lucht in huis doordat ze schadelijke stoffen opnemen en omzetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de Begonia houdt van een warme en lichte standplaats met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt goed in een omgeving met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden.

 • Het snoeien van deze plant is niet vereist, maar indien nodig kunt u dode bladeren of bloemen verwijderen. Gebruik altijd schone en scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar om de groei en bloei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. Gebruik bij voorkeur lauw en kalkarm water.

  De Begonia (Elatior Grp) 'Renate' gedijt het beste in potgrond die goed doorlatend is. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar let op dat de potgrond niet te vochtig wordt. Voeg eventueel wat extra voeding toe tijdens het groeiseizoen om de plant te laten floreren.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Renate' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en regelmatig wordt bemest om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de Begonia regelmatig water krijgt, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode blaadjes om de plant gezond te houden.

  Voor het schoonmaken van deze kamerplant kun je het beste een zachte doek gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Gebruik lauw water om eventuele vlekken voorzichtig weg te poetsen. Pas op dat je de bladeren niet beschadigt tijdens het schoonmaken.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Renate' heeft veel licht nodig om goed te groeien, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om te voorkomen dat de bladeren gaan hangen.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Renate' gedijt het beste bij kamertemperatuur, tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Houd de plant weg bij koude ramen of warmtebronnen zoals radiatoren.

  De Begonia (Elatior Grp) heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid. Om de plant gezond te houden, is het goed om regelmatig te sproeien of de plant naast een luchtbevochtiger te plaatsen. Een luchtvochtigheid van rond de 60-70% wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Renate' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen voor optimale groei.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Renate' heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Geef de plant geen bemesting tijdens de rustperiode in de winter.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Renate' is een prachtige bloeiende plant met halfgevulde bloemen in een roze tot rode kleur. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang het warm en vochtig genoeg is. 'Renate' heeft een lange bloeiperiode en bloeit van de lente tot de herfst. De plant heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste in lichte, maar indirecte zonlicht. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van kleurrijke en weelderige planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.