Haworthia fasciata 'Big Band'

Haworthia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Haworthia fasciata 'Big Band' er en saftig plante med tykke, spidse blade, der vokser i en rosetform. Bladene har hvide striber og er arrangeret i rækker, hvilket giver planten et iøjnefaldende mønster. Denne plante har brug for lidt vand og trives godt i klart, indirekte lys. Haworthia fasciata 'Big Band' er en langsomt voksende plante, der er perfekt til både indendørs og udendørs miljøer. Denne plante tilføjer et interessant og dekorativt element til ethvert rum.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Den har brug for lidt vand og trives godt i indirekte sollys. Sørg for, at jorden er helt tør mellem vandingerne.

  Ja, Haworthia fasciata 'Big Band' har brug for meget lys for at vokse godt. Placer planten derfor et sted med masser af indirekte sollys. Gerne i nærheden af et vindue mod øst eller vest.

  Haworthia fasciata 'Big Band' har brug for lidt vand og bør vandes cirka en gang hver anden uge. Det er vigtigt, at jorden mellem vandingerne tørrer godt ud for at undgå rådne rødder. Det anbefales at stikke en finger i jorden for at kontrollere, om planten har brug for vand.

  Haworthia fasciata 'Big Band' foretrækker ikke direkte sollys og trives bedst et sted med indirekte lys. Kraftigt sollys kan beskadige bladene og forårsage forbrænding. Det er derfor bedst at holde planten væk fra direkte sollys.

  Ja, planten elsker varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 25 grader Celsius. Placer planten et sted med tilstrækkeligt sollys, men undgå direkte sollys om eftermiddagen for at undgå forbrænding. Det er vigtigt at holde planten i en varm atmosfære for at sikre optimal vækst og sundhed.

  Haworthia fasciata 'Big Band' blomstrer normalt om foråret og sommeren og blomstringen kan vare i flere uger.

  Ja, Haworthia fasciata 'Big Band' er luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Det er et godt valg for folk, der leder efter en plante, der kan hjælpe med at rense luften indendørs.

  Ja, Haworthia fasciata 'Big Band' trives bedst et sted, hvor temperaturen ligger mellem 15 og 25 grader. Dette skaber de bedste vækstbetingelser for planten. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for optimal vækst.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære Haworthia fasciata 'Big Band', da denne plante naturligt forbliver kompakt. Døde blade kan dog forsigtigt fjernes med en skarp og ren kniv eller saks. Sørg for, at planten får tilstrækkelig lys for at forblive sund.

  Giv planten moderat med vand, sørg for at jorden tørrer ud mellem vanding. Undgå at rødderne står i vand for at undgå rodrot. Giv mindre vand om vinteren end om sommeren.

  Brug en velddrænet pottejord til Haworthia fasciata 'Big Band'. Sørg for, at pottejorden ikke forbliver for fugtig for at undgå rodrot. Vælg en pottejord, der er specielt egnet til stueplanter.

  Jordkvaliteten for denne plante skal være godt drænet og må ikke holde for meget vand. Det er vigtigt, at pottemulden er let og luftig, med tilsat grus eller sand for god dræning. En speciel kaktus- eller sukkulentsammensætning er ofte egnet til disse plantearter.

  Haworthia fasciata 'Big Band' kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i stærkt lys, men kan også overleve i skyggen. Vanding er nødvendig, når jorden er fuldstændigt tørret ud, og gødning er kun nødvendig i vækstsæsonen.

  Det er vigtigt at støve bladene på denne plante regelmæssigt af med en blød klud. Brug ikke rengøringsmidler, da dette kan beskadige bladene. Fjern eventuelle døde blade for at holde planten sund.

  Denne plante har brug for masser af indirekte lys, men undgå direkte sollys for at undgå bladforbrænding. Placer planten ved et vindue mod øst eller vest for de bedste vækstbetingelser. Regelmæssig drejning af planten sikrer en jævn eksponering for lyset.

  Haworthia fasciata 'Big Band' trives bedst ved en gennemsnitstemperatur mellem 15-25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og ekstreme temperaturer. Regelmæssig kontrol og justering af temperaturen sikrer en sund vækst for planten.

  Luftfugtigheden skal være moderat, og planten kan trives godt ved normal stuetemperatur. Overdreven luftfugtighed bør undgås for at forhindre rodrot. Sprøjt planten lejlighedsvis med en plantesprøjte for at opretholde den rette fugtighedsgrad.

  Den ideelle surhedsgrad for stueplanter som Haworthia fasciata 'Big Band' ligger mellem 6 og 7 på pH-skalaen. Sørg for en let sur til neutral jord for at holde planten sund. En for sur eller for basisk jord kan forårsage problemer for planten.

  Denne plante har ikke et højt gødningsbehov og kan plejes med en let befrugtning af stueplante-gødning. Brug en afbalanceret gødning, der er specielt sammensat til stueplanter for at fremme væksten. Begræns gødning til forår og sommermånederne og undgå overgødning for at undgå skade på rødderne.

 • Beskrivelse

  Haworthia fasciata 'Big Band' er en saftig plante med tykke, spidse blade, der vokser i en rosetform. Bladene har hvide striber og er arrangeret i rækker, hvilket giver planten et iøjnefaldende mønster. Denne plante har brug for lidt vand og trives godt i klart, indirekte lys. Haworthia fasciata 'Big Band' er en langsomt voksende plante, der er perfekt til både indendørs og udendørs miljøer. Denne plante tilføjer et interessant og dekorativt element til ethvert rum.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.