Crassula ovata 'Hummel's Sunset'

Crassula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Crassula ovata 'Hummel's Sunset' is een mooie vetplant met dikke, ovale bladeren die een felrode en gele rand hebben. De bladkleur verandert naarmate de plant meer zonlicht krijgt, waardoor de randen nog intenser worden. Deze succulent heeft een compacte groeiwijze en kan uitgroeien tot een kleine struik. 'Hummel's Sunset' is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig water en onderhoud nodig heeft en goed gedijt in een zonnige locatie. Het is een populaire keuze voor in huis of op kantoor vanwege de decoratieve uitstraling en de lage eisen qua verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en zonlicht nodig en gedijt goed in een droge en warme omgeving. Het is een ideale plant voor beginners.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet hem op een plek met veel zonlicht, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  Je hoeft deze plant slechts één keer per week water te geven. Het is belangrijk om te wachten tot de grond volledig is opgedroogd voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van de felle zon en heeft veel licht nodig om goed te groeien. Een zonnige plek in huis of in de buurt van een raam op het zuiden is ideaal voor deze plant. Zorg er wel voor dat de plant niet direct in het felle zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of koude luchtstromen. Het is belangrijk om de plant ook voldoende licht te geven.

  De plant bloeit in de zomermaanden, van juni tot en met augustus. De bloei kan enkele weken tot soms zelfs maanden duren.

  . Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking door het absorberen van schadelijke stoffen en het produceren van zuurstof. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van kamerplanten draagt bij aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Om de plant compact en mooi te houden, kan je hem jaarlijks snoeien. Verwijder dode bladeren en takken, en knip eventueel lange stelen terug. Snoei bij voorkeur in het voorjaar voor het beste resultaat.

  De Crassula ovata 'Hummel's Sunset' heeft matig water nodig, laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden. Als de bladeren slap worden, kan dit betekenen dat de plant te weinig of te veel water heeft gekregen.

  De Crassula ovata 'Hummel's Sunset' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een hoog gehalte aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de potgrond geen vocht vasthoudt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een speciale cactus- en vetplantenmix voor een optimale groei van deze kamerplant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond en zand wordt aanbevolen voor optimale groei.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en moet matig water krijgen, vooral in de winter. Zorg ervoor dat hij veel zonlicht krijgt en af en toe bemest wordt tijdens het groeiseizoen. snoei dode bladeren en verpot hem om de paar jaar.

  Het blad van deze plant kan af en toe stoffig worden, maak het voorzichtig schoon met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Regelmatig het stof verwijderen helpt de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel licht nodig en kan direct zonlicht verdragen. Plaats de plant het liefst voor een raam op het zuiden of westen voor voldoende licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extremen in temperatuur. Een constante temperatuur is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen rond de 60-70% liggen. Het is belangrijk om de planten regelmatig te besproeien en ze uit de buurt van tochtige plekken te houden. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De Crassula ovata 'Hummel's Sunset' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6.0 en 7.0. Een te zure of te basische bodem kan negatieve effecten hebben op de groei en gezondheid van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden en indien nodig aan te passen.

  De Crassula ovata 'Hummel's Sunset' heeft weinig voedingsstoffen nodig en hoeft slechts af en toe bemest te worden. Gebruik een speciale cactusmest voor een optimale groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant.

 • Omschrijving

  Crassula ovata 'Hummel's Sunset' is een mooie vetplant met dikke, ovale bladeren die een felrode en gele rand hebben. De bladkleur verandert naarmate de plant meer zonlicht krijgt, waardoor de randen nog intenser worden. Deze succulent heeft een compacte groeiwijze en kan uitgroeien tot een kleine struik. 'Hummel's Sunset' is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig water en onderhoud nodig heeft en goed gedijt in een zonnige locatie. Het is een populaire keuze voor in huis of op kantoor vanwege de decoratieve uitstraling en de lage eisen qua verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.