Chlorophytum orchidastrum Green Orange

Chlorophytum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chlorophytum orchidastrum Green Orange is een prachtige kamerplant met opvallende groene bladeren en feloranje bloemen. Het blad heeft een gestreept patroon wat zorgt voor een speels effect. Deze plant is een echte blikvanger in huis en brengt een vrolijke en frisse uitstraling met zich mee. De Chlorophytum orchidastrum Green Orange is makkelijk te verzorgen en kan zowel in de volle zon als in de schaduw staan. Met regelmatig water geven en af en toe wat plantenvoeding zal deze plant prachtig blijven groeien en bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Hij heeft slechts af en toe water en licht nodig, en gedijt goed in kamertemperatuur. Het is een sterke plant die weinig gevoelig is voor ziektes en plagen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig en doet het het beste op een plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om bladverbranding te voorkomen. Het is daarom aan te raden om de plant dicht bij een raam te plaatsen.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus wees voorzichtig met bewateren. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid van de grond en dorre bladeren.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar prefereert helder, indirect licht. Ze kunnen ook gedijen in lichte schaduw. Overmatige blootstelling aan felle zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Chlorophytum orchidastrum Green Orange houdt van warmte. Een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius is ideaal voor deze plant. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht.

  De Chlorophytum orchidastrum Green Orange bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het zuiveren van de lucht in uw huis of kantoor. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gezonde en groene toevoeging aan hun binnenruimte.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Zorg ervoor dat de plant niet te koud of te warm staat om optimale groei te bevorderen. Houd de omgevingstemperatuur stabiel voor een gezonde groei van de plant.

 • Het is aan te raden om de dode of verkleurde bladeren regelmatig te verwijderen door ze dicht bij de basis voorzichtig af te knippen. Snoei de plant indien nodig om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Gebruik altijd scherpe schaar of mes om schade aan de plant te voorkomen.

  De Chlorophytum orchidastrum Green Orange heeft matig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  Het is belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is en de wortels voldoende lucht krijgen. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of te bemesten voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten met een geschikte voeding voor kamerplanten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afnemen met een vochtige doek helpt de plant gezond te houden.

  De plant kan stofvrij gehouden worden door voorzichtig af te stoffen met een vochtige doek of door de bladeren af te spoelen onder lauw water. Eventuele gele bladeren kunnen afgeknipt worden met een scherpe schaar. Het is belangrijk om de plant regelmatig schoon te maken om de groei en gezondheid te bevorderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant op een locatie waar de temperatuur stabiel is en niet te veel schommelt.

  Een ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten is tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Voorkom echter dat de lucht te vochtig wordt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem goed te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Kamerplanten zoals deze hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van maart tot september. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof voor kamerplanten, vermengd met water. Wees voorzichtig met overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Chlorophytum orchidastrum Green Orange is een prachtige kamerplant met opvallende groene bladeren en feloranje bloemen. Het blad heeft een gestreept patroon wat zorgt voor een speels effect. Deze plant is een echte blikvanger in huis en brengt een vrolijke en frisse uitstraling met zich mee. De Chlorophytum orchidastrum Green Orange is makkelijk te verzorgen en kan zowel in de volle zon als in de schaduw staan. Met regelmatig water geven en af en toe wat plantenvoeding zal deze plant prachtig blijven groeien en bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.