Kalanchoe blossfeldiana gevuld Leonardo Purple

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Leonardo Purple is een prachtige vetplant met dieppaarse bloemen. De bloemen hebben een volle bloemvorm en zijn een opvallende toevoeging aan elk interieur. Deze plant bloeit rijkelijk en heeft weinig verzorging nodig. De bladeren zijn vlezig en glanzend, waardoor de plant een luxe uitstraling heeft. De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Leonardo Purple is een mooie en gemakkelijk te onderhouden plant voor in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven. Daarnaast bloeit de plant langdurig en is geschikt voor zowel beginnende als ervaren plantenliefhebbers.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Leonardo Purple heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem daarom op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Kalanchoe plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Leonardo Purple houdt van een zonnige standplaats, maar vermijd te felle zon in de middaguren. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het oosten of westen. Overmatig direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Leonardo Purple houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om te zorgen voor een gezonde groei en bloei. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Leonardo Purple bloeit vanaf het najaar tot in het voorjaar. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging.

  Ja, de Kalanchoe plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Door de bladeren neemt de plant schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen op en zet deze om in zuurstof. Dit draagt bij aan een schonere en gezondere lucht in huis.

  Ja, als kamerplant staat de Kalanchoe graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te koud of te warm kan de plant schaden. Het liefst staat hij op een lichte plek, maar niet direct in de felle zon.

 • Het is niet noodzakelijk om de "Kalanchoe blossfeldiana gevuld Leonardo Purple" te snoeien. Mocht de plant te groot worden of ongewenste uitlopers hebben, dan kunnen deze eenvoudig worden afgeknipt met een scherpe snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant altijd voldoende tijd heeft om te herstellen voordat er opnieuw gesnoeid wordt.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Leonardo Purple gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan. Een voeding voor bloeiende kamerplanten kan helpen om de bloemen te laten floreren.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Leonardo Purple groeit het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Het is aan te raden om de plant af en toe te bemesten om de groei en bloei te stimuleren.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Leonardo Purple heeft weinig onderhoud nodig. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  U kunt de bladeren van deze plant regelmatig afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Verwijder eventuele dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Besproei de bladeren af en toe met lauwwarm water om stof te verwijderen en de plant te hydrateren.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Leonardo Purple heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Let op dat de plant niet te lang in de schaduw staat, dit kan de groei belemmeren.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperaturen. Plaats de plant op een plek waar het niet te warm of te koud is.

  Kamerplanten zoals de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Leonardo Purple gedijen goed bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hoge luchtvochtigheid, aangezien dit schimmelproblemen kan veroorzaken. Zorg voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om de luchtvochtigheid op het juiste niveau te houden.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Leonardo Purple houdt van een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te basisch is voor optimale groei en bloei.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten, ongeveer eens in de twee weken. Gebruik een speciale voeding voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt, maar voorkom overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Leonardo Purple is een prachtige vetplant met dieppaarse bloemen. De bloemen hebben een volle bloemvorm en zijn een opvallende toevoeging aan elk interieur. Deze plant bloeit rijkelijk en heeft weinig verzorging nodig. De bladeren zijn vlezig en glanzend, waardoor de plant een luxe uitstraling heeft. De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Leonardo Purple is een mooie en gemakkelijk te onderhouden plant voor in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.