Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White is een prachtige en opvallende plant met volle, witte bloemen die bloeien in trossen. De plant heeft een compacte groeiwijze en een rijke bloei die lang aanhoudt. De bladeren zijn vlezig en glanzend groen van kleur, wat zorgt voor een mooie contrast met de witte bloemen. Deze plant staat bekend om zijn makkelijke verzorging en is daardoor ideaal voor mensen met weinig ervaring met planten. De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White is een mooie toevoeging aan elke kamer of tuin en zal zeker de aandacht trekken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven. Het is een sterke plant die goed gedijt in normale kamertemperatuur.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek of in ieder geval bij een raam waar veel daglicht binnenkomt. Direct zonlicht kan echter verbranding van de bladeren veroorzaken, dus vermijd dit.

  De Kalanchoe bloem heeft matig water nodig en moet ongeveer één keer per week water krijgen. Het is belangrijk om te controleren of de grond droog is voordat je opnieuw water geeft. Het is ook verstandig om de plant van onderaf water te geven om te voorkomen dat de bladeren nat worden.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar niet van direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het helder maar indirect licht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen, uit de buurt van tocht en kou. Het regelmatig controleren van de temperatuur en het zorgen voor een constante warmte zal de plant helpen gezond te blijven.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om het zuiveren van de lucht in huis. Het kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Het is dus een goede keuze als luchtzuiverende kamerplant.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor zijn groei en bloei. Plaats de plant niet in direct zonlicht of bij tocht.

 • Voor het snoeien van deze plant is het belangrijk om uitgebloeide bloemen en verwelkte bladeren regelmatig te verwijderen. Dit stimuleert de groei en bloei van de plant. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar en zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. Gebruik lauw water op kamertemperatuur en vermijd vocht op de bladeren.

  Potgrond met een luchtige structuur en goede drainage is geschikt voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Bemest de plant regelmatig met plantenvoeding voor bloeiende planten.

  De plant vereist een goed doorlatende potgrond met een gemiddelde vochtigheidsgraad. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Je kunt ook een speciale cactus potgrond gebruiken voor deze plant.

  De plant heeft wekelijks water nodig, maar let op dat de potgrond niet te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig bemesten tijdens de groeiperiode bevordert de bloei.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek. Gebruik een vochtige doek om eventueel vuil van de bladeren te verwijderen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur licht per dag krijgt.

  Deze plant gedijt het best bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen of tocht. Houd de plant weg van koude tochtige plekken zoals bij een raam.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze moet gemiddeld zijn, rond de 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Overmatig droge lucht kan de plant beschadigen en tot problemen leiden.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Gebruik tijdens de groeiperiode een vloeibare meststof voor bloeiende kamerplanten, zoals een meststof met een hoog kaliumgehalte. Bemest de plant ongeveer elke 2 weken in de lente en zomer, en verminder de bemesting in de herfst en winter. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt maar voorkom overbemesting om schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White is een prachtige en opvallende plant met volle, witte bloemen die bloeien in trossen. De plant heeft een compacte groeiwijze en een rijke bloei die lang aanhoudt. De bladeren zijn vlezig en glanzend groen van kleur, wat zorgt voor een mooie contrast met de witte bloemen. Deze plant staat bekend om zijn makkelijke verzorging en is daardoor ideaal voor mensen met weinig ervaring met planten. De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White is een mooie toevoeging aan elke kamer of tuin en zal zeker de aandacht trekken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.