Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White with Pink

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White with Pink is een prachtige en opvallende plant met witte bloemen en roze accenten. De volle bloemen zorgen voor een weelderige uitstraling en een echte eyecatcher in elk interieur. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk, waardoor hij langdurig van bloei zal genieten. De Kalanchoe is gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig water nodig, waardoor het een ideale kamerplant is voor iedereen. Met zijn frisse kleuren en speelse uitstraling brengt de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White with Pink direct sfeer in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White with Pink is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven zonder dat de potgrond uitdroogt. Het is een sterke plant die lang bloeit en weinig eisen stelt.

  Ja, de Kalanchoe bloeit het beste op een zonnige plek met veel licht. Het is belangrijk dat de plant dagelijks enkele uren direct zonlicht ontvangt. Zet de plant dus het liefst dicht bij een raam op het zuiden, oosten of westen.

  De Kalanchoe gevuld met wit en roze bloemen heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden. Let op dat de plant geen natte voeten krijgt, dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar verlangt wel naar helder licht. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Overmatige blootstelling aan de felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White with Pink houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het regelmatig controleren van de grondvochtigheid en het voorkomen van tocht zijn ook belangrijk voor de gezondheid van deze plant.

  De Kalanchoe blossfeldiana bloeit meestal in de maanden februari tot en met april en kan bloeien voor een periode van 6 tot 8 weken.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Het is daarom aannemelijk dat deze plant ook de lucht in huis kan zuiveren. Het is echter altijd aan te raden om meerdere planten te combineren voor een optimaal effect.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groei- en bloeiomstandigheden. Plaats de plant niet op een te warme of te koude plek.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of zieke bladeren regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar en zorg voor een schone snede.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef de plant water aan de basis en vermijd dat er water op de bladeren blijft staan.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende planten.

  De Kalanchoe houdt van goed doorlatende grond, zoals een mengsel van potgrond en grof zand. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat wordt, anders kan de plant last krijgen van wortelrot. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant.

  De Kalanchoe heeft regelmatig maar weinig water nodig en staat graag op een lichte plek. Vermijd te veel direct zonlicht en zorg voor een gemiddelde kamertemperatuur. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte doek. Gebruik liever geen water om de bloemen schoon te maken, omdat dit de bloemen kan beschadigen. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek in huis. Zet hem bij een raam op het zuiden of westen voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht in de middag om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met voldoende licht en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn, dus probeer een vochtigheidsniveau van ongeveer 50% te handhaven. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen, vooral als de lucht in huis droog is. Zorg er echter voor dat de plant niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White with Pink groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH van de bodem kan helpen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Voor de beste groei van deze kamerplant is het aan te raden om eens per maand vloeibare meststof te geven tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik hiervoor een meststof speciaal voor bloeiende planten om de bloei te bevorderen. Verminder de bemesting in de herfst en winter wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White with Pink is een prachtige en opvallende plant met witte bloemen en roze accenten. De volle bloemen zorgen voor een weelderige uitstraling en een echte eyecatcher in elk interieur. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk, waardoor hij langdurig van bloei zal genieten. De Kalanchoe is gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig water nodig, waardoor het een ideale kamerplant is voor iedereen. Met zijn frisse kleuren en speelse uitstraling brengt de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva White with Pink direct sfeer in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.