Rosa Palace

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa Palace is een prachtige en geurige rozenstruik met grote, gevulde bloemen in een zachte roze kleur. De bloemen hebben een lichte, zoete geur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze plant groeit compact en bossig en wordt ongeveer 60 tot 90 centimeter hoog. De Rosa Palace is een uitstekende keuze voor in de tuin, border of als potplant op het terras. Deze rozenstruik vereist regelmatig snoeien en voldoende zonlicht om goed te gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant vereist regelmatige watergift en een lichte standplaats. Af en toe bemesten zal de groei bevorderen. Regelmatig snoeien is aanbevolen om de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt voor optimale groei en bloei. Een raam op het zuiden is ideaal voor de Rosa Palace plant.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond niet te nat wordt, dus laat de bovenste laag grond eerst opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Houd de vochtigheidsgraad van de grond goed in de gaten.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is dus beter om de plant op een plek te zetten met indirect licht of halfschaduw. Te veel zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren van deze plant.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18-23 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag.

  De "Rosa Palace" bloeit meestal in de maanden april tot en met augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht en water krijgt tijdens deze bloeiperiode.

  Ja, kamerplanten staan erom bekend dat ze de lucht in huis kunnen zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving binnenshuis.

  Ja, de plant gedijt het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en verzwakte of dode takken te verwijderen. Knip de takken schuin af boven een gezonde knop om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De "Rosa Palace" heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet volledig doorweekt worden. Laat de bovenste laag van de grond droog aanvoelen voordat je opnieuw water geeft. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Deze plant gedijt het beste in potgrond die licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten is ideaal. Zorg voor goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant dient goed doorlatend te zijn en zal zorgen voor een goede drainage. Een mengsel van potgrond en grof zand is geschikt voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem niet te nat blijft.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de wortels niet te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of een borstel. Gebruik lauw water en een beetje milde zeep om eventuele vlekken of plakkerigheid te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  De Rosa Palace heeft veel licht nodig en zal het beste gedijen op een plek waar hij direct zonlicht krijgt. Zet hem dus het liefst dicht bij een raam waar veel zonlicht naar binnen valt. Een tekort aan licht kan leiden tot een zwakke groei en minder bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd extreme temperaturen en tocht om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om groeiproblemen te voorkomen.

  De luchtvochtigheid voor de plant Rosa Palace moet gemiddeld zijn. Het is aan te bevelen om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de optimale luchtvochtigheid te behouden. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat, aangezien dit de luchtvochtigheid kan beïnvloeden.

  De zuurgraad van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te stellen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Een optimale zuurgraad helpt de plant om voedingsstoffen beter op te nemen en gezond te blijven.

  De plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een universele kamerplantenmeststof en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant tijdens de groeiperiode, ongeveer eens per maand in het voorjaar en de zomer.

 • Omschrijving

  De Rosa Palace is een prachtige en geurige rozenstruik met grote, gevulde bloemen in een zachte roze kleur. De bloemen hebben een lichte, zoete geur en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Deze plant groeit compact en bossig en wordt ongeveer 60 tot 90 centimeter hoog. De Rosa Palace is een uitstekende keuze voor in de tuin, border of als potplant op het terras. Deze rozenstruik vereist regelmatig snoeien en voldoende zonlicht om goed te gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.