Hydrangea macrophylla 'Bela'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla 'Bela' is een compacte en rijkbloeiende hortensia met bolvormige bloemhoofden die veranderen van wit naar roze naarmate ze ouder worden. De plant heeft donkergroen blad en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,2 meter. 'Bela' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Deze hortensia is een prachtige toevoeging aan borders, perken of als solitaire plant in de tuin. De bloemen van de Hydrangea macrophylla 'Bela' kunnen ook gebruikt worden in boeketten en bloemstukken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hydrangea macrophylla 'Bela' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor regelmatige bewatering en een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Af en toe bemesten en snoeien bevordert de gezondheid en bloei van de plant.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verkleuring van de bladeren te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla 'Bela' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de bovenste laag van de grond aan te raken.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan beter op een plek staan met indirect licht. Teveel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is daarom aan te raden om de plant niet in de felle zon te plaatsen.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Bela' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of kou, dit kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Het is belangrijk om de plant op een warme en beschutte plek in huis te plaatsen.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot september en kan tot wel 8 weken bloeien.

  Ja, deze plant helpt bij het zuiveren van de lucht in huis door het absorberen van schadelijke stoffen. Kamerplanten kunnen een positief effect hebben op de luchtkwaliteit en het binnenklimaat. Het regelmatig ventileren van de ruimte blijft echter ook belangrijk voor een optimale luchtkwaliteit.

  Hydrangea macrophylla 'Bela' gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar deze temperaturen gehandhaafd kunnen worden. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste gebeuren na de bloei in de zomer. Verwijder zwakke of dode takken en knip de overige takken tot ongeveer 30 cm boven de grond af. Probeer de natuurlijke vorm van de plant zoveel mogelijk te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de bloeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om de plant regelmatig van voeding te voorzien tijdens het groeiseizoen.

  Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor de groei en bloei van kamerplanten. Zorg voor een goed doorlatende en lichtzure grond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd stilstaand water en zorg voor regelmatige bemesting om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek met indirect zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je regelmatig stof en vuil van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Gebruik geen chemicaliën of reinigingsmiddelen op de bladeren, dit kan de plant beschadigen. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Hydrangea macrophylla 'Bela' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht omdat dit de bladeren kan verbranden. Plaats de plant daarom voor een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag indirect licht ontvangt.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan grote temperatuurschommelingen. Een constante en gematigde temperatuur zal de groei en bloei bevorderen.

  Kamerplanten zoals Hydrangea macrophylla 'Bela' gedijen het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de wintermaanden. Plaats eventueel een luchtbevochtiger in de ruimte waar de plant staat.

  Hydrangea macrophylla 'Bela' houdt van een zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en kleurverandering van de bloemen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals deze hebben in het groeiseizoen regelmatig mest nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene kamerplantenmest met een evenwichtige verhouding van voedingsstoffen. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla 'Bela' is een compacte en rijkbloeiende hortensia met bolvormige bloemhoofden die veranderen van wit naar roze naarmate ze ouder worden. De plant heeft donkergroen blad en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,2 meter. 'Bela' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Deze hortensia is een prachtige toevoeging aan borders, perken of als solitaire plant in de tuin. De bloemen van de Hydrangea macrophylla 'Bela' kunnen ook gebruikt worden in boeketten en bloemstukken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.