Paphiopedilum Amerikaanse hybride

Paphiopedilum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Paphiopedilum Amerikaanse hybride is een orchidee met opvallende bloemen in verschillende tinten. Deze plant staat bekend om zijn unieke en exotische uitstraling. De bloemen hebben een karakteristieke vorm en kunnen verschillende kleuren hebben, zoals geel, roze, wit of paars. De plant gedijt goed in lichtvochtige en warme omgevingen en vereist regelmatige verzorging om optimaal te bloeien. De Paphiopedilum Amerikaanse hybride is een prachtige toevoeging aan elk interieur en trekt zeker de aandacht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud. Zorg voor een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water maar vermijd dat de wortels te nat worden.

  De Paphiopedilum Amerikaanse hybride heeft niet veel licht nodig en gedijt goed bij indirect zonlicht. Het is aan te raden om de plant uit direct zonlicht te houden om verbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt door een gordijn of plaats deze in een kamer met helder indirect licht.

  De plant heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door lichtjes droog is, om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de plant tot de grond gelijkmatig vochtig is, maar vermijd te veel water geven.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter wat meer schaduw. Plaats hem op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw voor optimale groei. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken.

  De Paphiopedilum Amerikaanse hybride houdt van een warme omgeving. Het gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht te houden.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden februari tot en met juni. De bloeiperiode kan tussen de 6 en 12 weken duren.

  Ja, deze plant heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt bij het zuiveren van de lucht in jouw huis. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant geeft de voorkeur aan een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden om de plant gezond te houden. Plaats de plant dus op een plek waar deze temperatuur wordt gehandhaafd.

 • Het is niet nodig om een Paphiopedilum Amerikaanse hybride te snoeien, omdat deze planten geen regelmatige snoei nodig hebben. Het is echter wel belangrijk om dode of beschadigde bladeren te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Als de plant te groot wordt, kan deze eventueel worden verpot.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de wortels niet te lang nat blijven. Geef water aan de rand van de pot om wortelrot te voorkomen. Laat de potgrond tussen gietbeurten in lichtjes opdrogen.

  De plant heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt. Het is belangrijk om te zorgen voor een licht zure potgrond met een pH-waarde tussen de 5.5 en 6.5. Gebruik potgrond speciaal voor orchideeën om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en mag niet te vochtig worden. Gebruik een speciale orchideeëngrond voor een optimale groei. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven. Geef regelmatig vloeibare orchideeënmest tijdens het groeiseizoen.

  Het is aan te raden om regelmatig stof van de bladeren van deze plant af te nemen met een zachte doek of een plumeau. Daarnaast kunnen de bladeren af en toe besproeid worden met lauwwarm water om ze schoon te houden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De Paphiopedilum Amerikaanse hybride gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige belichting.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats hem op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid moet voor deze plant hoog zijn, idealiter tussen de 60-80%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of door een luchtbevochtiger te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan sterke luchtstromen of droge omgevingen.

  De Paphiopedilum Amerikaanse hybride gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Gebruik een speciale meststof voor orchideeën met een lage stikstofgehalte. Bemest de plant tijdens de groeiperiode, maar matig in de rustperiode. Spoel de pot regelmatig door met water om opgebouwde meststoffen weg te spoelen.

 • Omschrijving

  De Paphiopedilum Amerikaanse hybride is een orchidee met opvallende bloemen in verschillende tinten. Deze plant staat bekend om zijn unieke en exotische uitstraling. De bloemen hebben een karakteristieke vorm en kunnen verschillende kleuren hebben, zoals geel, roze, wit of paars. De plant gedijt goed in lichtvochtige en warme omgevingen en vereist regelmatige verzorging om optimaal te bloeien. De Paphiopedilum Amerikaanse hybride is een prachtige toevoeging aan elk interieur en trekt zeker de aandacht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.