Dianthus 'Sandy'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sandy' er en kompakt og smuk flerårig plante med smukke blomster, der blomstrer hele sommeren. Blomsterne har en varm sandfarve med en blød duft. Planten trives godt i solrige bede og stenbede og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Sandy' kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i veldrænet jord. Denne Dianthus-sort er også velegnet til potter og containere på altanen eller terrassen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Dianthus 'Sandy' er ikke stedsegrøn. Plantens blade er normalt grågrønne i farve. Om vinteren kan de visne og komme igen om foråret.

  Dianthus 'Sandy' er hårdfør indtil cirka -15°C. Dette betyder, at den vil klare de fleste vintre i Nederlandene godt. I strenge vintre kan det være nødvendigt at beskytte planten ekstra.

  Ja, Havenplanter er generelt lette at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. At give vand og lejlighedsvis gødning er normalt tilstrækkeligt for at holde dem sunde og smukke. Det er vigtigt regelmæssigt at fjerne visne blomster for at fremme blomstringen.

  Planten har brug for en plads på cirka 20 til 30 centimeter i bredden og 20 til 30 centimeter i højden. Planter bør plantes med en afstand på 15 til 20 centimeter fra hinanden for at give tilstrækkelig plads til vækst. Husk også, at planten kan sprede sig sidelæns.

  Haveplanter som Dianthus 'Sandy' vokser generelt bedst i fuld sol. De har brug for mindst 6 timers solskin om dagen for at trives godt. I skyggen kan væksten bremse, og blomstringen kan være mindre frodig.

  Dianthus 'Sandy' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke at lade den blive mættet. Overdreven vanding kan føre til rodædnings.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de duftende blomster og nektaren, de producerer. Den tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den søde duft og overfloden af nektar. Dette bidrager til biodiversiteten i haven.

  Ja, Dianthus-planter er gode for biodiversitet, da de tiltrækker sommerfugle og bier med deres nektarholdige blomster. Derudover tilføjer de ekstra farve og liv i haven. Det er derfor en værdifuld tilføjelse til biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer i månederne maj, juni og juli, og blomstringen kan vare op til otte uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle direkte sollys og vil trives godt der. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand i tørre perioder for at undgå udtørring. Med tilstrækkelig sollys vil planten vokse godt og blomstre.

  Nej, planten Dianthus 'Sandy' er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært dyrkes på grund af dens dekorative blomster og duft. Indtagelse af denne plante kan føre til kvalme og andre sundhedsproblemer.

  Dianthus 'Sandy' har ikke nogen specifikke lyddæmpende egenskaber. Haveplanter som denne er primært dekorative og bidrager ikke væsentligt til lyddæmpning i omgivelserne.

 • Dianthus 'Sandy' kan let beskæres efter blomstringen om foråret. Fjern visne blomster regelmæssigt for at stimulere ny blomstring. Beskær altid døde eller beskadigede grene med det samme.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved plantens base og undgå kontakt med blade og blomster for at forhindre rådne.

  Dianthus 'Sandy' trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er let og luftig, så plantens rødder får tilstrækkelig ilt. Brug helst pottemuld specielt designet til haveplanter for at fremme en sund vækst.

  Jorden skal være veldrænet og let fugtig for at fremme god vækst. Berigning med kompost kan hjælpe med at bevare næringsstoffer. Sørg for, at jordens pH-værdi er neutral til let alkalisk.

  Planten trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys, og undgå for våd jord for at forhindre rodglød. 'Sandy' kan også trives godt i en stenhav eller bed.

  For at beskytte planten om vinteren, anbefales det at påføre et tykt lag muld rundt om plantens base. Derudover kan det være en god idé at beskytte planten mod hård vind og frost ved at lægge et beskyttende klæde eller tæppe over den. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodædning.

  At give vand er vigtigt for denne plante, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at stimulere blomstringen, og beskær efter blomstring for at holde planten kompakt. Gød planten om foråret med planteernæring for en sund vækst.

  Have your plant expert opinion at your fingertips? Have your plant expert opinion at your fingertips?

  Mulch anbefales ved vedligeholdelse af haveplanter. Det holder jorden fugtig og beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer. Derudover hæmmer mulch ukrudtsvækst og forbedrer jordens struktur.

  Denne plante trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt foretage justeringer for at holde planten sund. Surere jordbund kan forhindre optagelsen af visse næringsstoffer.

  For at undgå skadedyr som bladlus og snegle, er det vigtigt at holde jorden omkring planten ren og fri for affald. Derudover kan naturlige fjender som marihøner og snyltehvepse opmuntres til at opholde sig i haven. At regelmæssigt inspicere planten for tegn på skadedyr og manuelt fjerne dem kan også hjælpe med at holde skadedyrsangreb under kontrol.

 • Beskrivelse

  Dianthus 'Sandy' er en kompakt og smuk flerårig plante med smukke blomster, der blomstrer hele sommeren. Blomsterne har en varm sandfarve med en blød duft. Planten trives godt i solrige bede og stenbede og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Sandy' kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i veldrænet jord. Denne Dianthus-sort er også velegnet til potter og containere på altanen eller terrassen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.