Erysimum helveticum 'Golden Wonder'

Erysimum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Erysimum helveticum 'Golden Wonder' is een compacte vaste plant met bladverliezend geelgroen blad. De bloemen van deze plant zijn heldergeel en bloeien in de lente en zomer, waardoor de plant een opvallende verschijning is in de tuin. De Erysimum helveticum 'Golden Wonder' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een biodiverse tuin. De Erysimum helveticum 'Golden Wonder' heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in zowel borders als containers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant Erysimum helveticum 'Golden Wonder' is groenblijvend. Dat betekent dat de plant zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor kleur en structuur in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen onder dit punt. Overwintering op een beschutte plek kan de overlevingskans vergroten.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Het belangrijkste is dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in de meeste tuinen.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 30 tot 40 centimeter in de breedte en diepte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en niet wordt belemmerd door andere planten in de buurt. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei.

  Deze plant groeit het best in de volle zon tot lichte schaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderd worden. Het wordt aanbevolen om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de opvallende gele bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om nuttige bestuivers aan te trekken. Planten zoals deze dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen en nectar. Door het toevoegen van deze plant aan je tuin of landschap, help je bij het ondersteunen van verschillende soorten insecten. Dit draagt ​​bij aan de biodiversiteit in jouw omgeving.

  "Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot en met de zomer en kan bloeien gedurende enkele maanden. De bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 maanden."

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  Nee, de plant Erysimum helveticum 'Golden Wonder' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is beter om deze plant puur als decoratieve tuinplant te gebruiken.

  Ja, tuinplanten zoals Erysimum helveticum 'Golden Wonder' kunnen geluidsdempend werken doordat ze geluidsgolven absorberen en reflecteren. Planten hebben een positief effect op de akoestiek in de tuin of buitenruimte. Planten met dichte bladeren of behaarde stengels kunnen over het algemeen het meeste geluid dempen.

 • De plant dient na de bloei teruggesnoeid te worden tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei en bloei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of najaar.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant houdt van goed doorlatende potgrond en heeft behoefte aan regelmatige bewatering. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende planten.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en licht alkalisch tot neutraal zijn voor optimale groei. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingstoffen en vermijd wateroverlast. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de standplaats beschut is tegen harde wind. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  Deze plant heeft winterbescherming nodig in de vorm van mulch of beschermende doeken om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorst begint. Plaats de plant op een beschutte locatie om hem extra te beschermen tegen de kou.

  De plant vereist regelmatig water geven, met name tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om de groei te bevorderen en dode takken te verwijderen. Voeg organische meststof toe in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Gebruik een algemene bemesting voor bloeiende planten in het voorjaar. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten voor een optimale bloei.

  Het is raadzaam om mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organische materialen zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant komt.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.5 en 7.5. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is dus belangrijk om de pH-waarde van de grond in de gaten te houden en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren te inspecteren op aanwezigheid van insecten. Indien nodig kunnen beschadigde bladeren verwijderd worden. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kan ook helpen om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Erysimum helveticum 'Golden Wonder' is een compacte vaste plant met bladverliezend geelgroen blad. De bloemen van deze plant zijn heldergeel en bloeien in de lente en zomer, waardoor de plant een opvallende verschijning is in de tuin. De Erysimum helveticum 'Golden Wonder' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een biodiverse tuin. De Erysimum helveticum 'Golden Wonder' heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in zowel borders als containers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.