Zantedeschia 'Pink Diamond'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Pink Diamond' is een prachtige plant met opvallende roze bloemen die lijken op kelken. De bladeren zijn langwerpig en hebben een glanzend groene kleur. Deze plant bloeit van de lente tot de zomer en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Zantedeschia 'Pink Diamond' houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Het is een mooie toevoeging aan borders, bloembedden of als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef de plant regelmatig voldoende licht. Vermijd tocht en extreme temperaturen.

  Ja, de 'Pink Diamond' heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 keer per week afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de grond te laten opdrogen tussen de gietbeurten door.

  De Zantedeschia 'Pink Diamond' houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Zet de plant op een plek met gefilterd zonlicht of halfschaduw. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude te houden. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot augustus en de bloeiperiode kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en helpt de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor. Verder kan de plant allergieën verminderen en zorgen voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de plant om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hoge of te lage temperaturen.

 • De uitgebloeide bloemen en bruine bladeren kunnen regelmatig worden verwijderd om de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei de stelen tot aan de basis van de plant om ruimte te maken voor nieuwe groei. Zorg ervoor dat je handschoenen draagt om irritatie van het sap van de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen, maar voorkom ook dat de wortels te lang nat blijven. Geef in de lente en zomer iets meer water dan in de herfst en winter.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig met veel organisch materiaal. Gebruik een mix van potgrond voor kamerplanten en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vernieuwen om voedingsstoffen aan te vullen.

  De bodem dient goed doorlatend en vochtig te zijn voor deze kamerplant. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar overtollig water moet wel goed weg kunnen lopen. Het gebruik van potgrond speciaal voor kamerplanten is aan te raden.

  De Zantedeschia 'Pink Diamond' heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en voeding tijdens de groeiperiode. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Grote bladeren kunnen eventueel besproeid worden met lauw water. Het is ook belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen.

  De Zantedeschia 'Pink Diamond' heeft veel licht nodig en voelt zich het best op een plek met indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd plotselinge temperatuurwisselingen en tocht om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn, tussen de 40-60%. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden. Regelmatig nevelen kan helpen bij het verhogen van de luchtvochtigheid.

  De Zantedeschia 'Pink Diamond' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de bodem pH kan helpen om de optimale omgeving voor de plant te behouden.

  De bemesting van de plant dient in het groeiseizoen eens per maand te gebeuren met een speciale meststof voor kamerplanten. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen. Tijdens de rustperiode in de winter is het niet nodig om de plant te bemesten.

 • Omschrijving

  Zantedeschia 'Pink Diamond' is een prachtige plant met opvallende roze bloemen die lijken op kelken. De bladeren zijn langwerpig en hebben een glanzend groene kleur. Deze plant bloeit van de lente tot de zomer en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Zantedeschia 'Pink Diamond' houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Het is een mooie toevoeging aan borders, bloembedden of als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.