Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Beacon Blue

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Beacon Blue is een prachtige vioolplant met helderblauwe bloemen die een vrolijke en levendige uitstraling heeft. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen. De Viola Evo F1 Beacon Blue is geschikt voor zowel in de volle grond als in potten en bloembakken op het terras of balkon. De plant is makkelijk te verzorgen en heeft een goede weerstand tegen ziekten en plagen. De helderblauwe kleur van de bloemen zorgt voor een frisse en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of plantenbak.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Beacon Blue is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die niet het hele jaar groen zal blijven. Deze plant moet elk jaar opnieuw geplant worden.

  Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Beacon Blue is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant kan dus redelijk lage temperaturen overleven. Het is belangrijk de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Beacon Blue is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende voor deze plant.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Beacon Blue heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht circuleert rondom de plant. Plant de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Beacon Blue op een plek waar hij genoeg ruimte heeft om zich te ontwikkelen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei mogelijk verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het voldoende zonlicht krijgt.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Beacon Blue heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant eens per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceert en de heldere, opvallende bloemen die ze heeft. Het is dus een ideale keuze voor in de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Beacon Blue is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen en nectar. Het zorgt voor een gezonde habitat in de tuin en draagt bij aan het ecosysteem.

  Deze plant bloeit vanaf het vroege voorjaar tot aan het einde van de zomer. De bloei kan duren tot wel 3 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en verdraagt ook lichte schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond om de plant gezond te houden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant en moet niet worden geconsumeerd. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid als het wordt ingenomen.

  Ja, de Viola planten staan bekend om hun geluidsdempende eigenschappen. Dit komt doordat hun bladeren en bloemen geluidstrillingen absorberen. Het kan daarom een goede keuze zijn om wat meer rust en stilte in je tuin te creëren.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om verwelkte bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen. Snoei af en toe lange stelen om de vorm en groei van de plant te bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant compact en vol te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral bij warm weer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Beacon Blue gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende planten voor een optimale groei en bloei.

  De bodemkwaliteit waar de Viola Evo F1 Beacon Blue goed in groeit, is vochtig en goed doorlatend. Zorg voor een rijke en vruchtbare grond met een neutrale pH-waarde. Vermijd wateroverlast en houd de grond goed bemest.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Beacon Blue houdt van een standplaats in de zon of halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Deze plant gedijt goed in borders, containers of hanging baskets.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen rond de basis. Ook kunnen beschermende materialen zoals vliesdoek of jute worden gebruikt om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd dat de wortels in natte grond blijven staan om vorstschade te voorkomen.

  Om deze plant goed te onderhouden is het belangrijk om hem regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het goed om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te verlengen. Tot slot is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten om de groei en bloei te stimuleren.

  Voor optimale groei en bloei van deze plant is het aan te raden om regelmatig te bemesten met een universele meststof voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de meststof voldoende voedingsstoffen bevat, zoals stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking en voorkom overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is een effectieve manier om de grond rondom de plant te beschermen tegen extreme temperaturen en vochtverlies. Dit kan gedaan worden met organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers. Mulch helpt ook bij het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur.

  De ideale zuurgraad voor tuinplanten zoals Viola Evo F1 Beacon Blue ligt tussen de pH-waarde van 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, aangezien dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem en eventueel bijsturen met kalk of zwavel kan helpen om de plant gezond te houden.

  Voor deze plant kunnen verschillende natuurlijke methoden worden gebruikt om ongedierte te bestrijden, zoals het planten van companion plants die de insecten afstoten of lokken, het gebruik van neemolie of het regelmatig inspecteren en verwijderen van aangetaste bladeren. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van ongedierte om vroegtijdig in te grijpen en schade te voorkomen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat dit de biodiversiteit en gezondheid van de plant kan schaden.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Beacon Blue is een prachtige vioolplant met helderblauwe bloemen die een vrolijke en levendige uitstraling heeft. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen. De Viola Evo F1 Beacon Blue is geschikt voor zowel in de volle grond als in potten en bloembakken op het terras of balkon. De plant is makkelijk te verzorgen en heeft een goede weerstand tegen ziekten en plagen. De helderblauwe kleur van de bloemen zorgt voor een frisse en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of plantenbak.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.