Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Lemon

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Lemon is een vrolijk bloeiende plant met citroengele bloemen die een opvallende verschijning zijn in de tuin of op het terras. Deze plant behoort tot de vioolfamilie en staat bekend om zijn compacte groei en lange bloeiperiode. De bloemen hebben een frisse citroengeur en trekken vlinders en bijen aan. De Viola Evo F1 Lemon is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Het is een leuke toevoeging aan bloembakken, borders of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die vaak wordt gebruikt als perkplant of in hanging baskets. Het is belangrijk om hem elk jaar opnieuw te planten.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Lemon is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Deze tuinplant kan dus matige vorst verdragen.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Lemon is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en bloemen verwijderen om de bloei te stimuleren is voldoende. Deze plant vereist geen speciale zorg.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Lemon heeft ongeveer 20 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Houd ook rekening met de groeisnelheid van de plant en geef voldoende ruimte voor toekomstige groei.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een sterke tuinplant die het goed doet in schaduwrijke plekken. Het is belangrijk dat de plant voldoende water en voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven.

  De Viola Evo F1 Lemon heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de grond tussen waterbeurten door ook de kans krijgt om licht op te drogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Ja, planten zoals de "Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Lemon" dragen bij aan de biodiversiteit door bijen en andere bestuivers aan te trekken. Hierdoor helpen ze bij de bestuiving van andere planten in de omgeving. Het toevoegen van diverse planten in de tuin kan de biodiversiteit verder verhogen.

  Deze plant bloeit vanaf de lente tot aan het begin van de zomer. De bloei kan duren van ongeveer 6 tot 8 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden en zorg die de plant ontvangt.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Lemon kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen extreme hitte.

  Nee, de bloemen van de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Lemon zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Houd de tuinplanten buiten het bereik van huisdieren en kinderen.

  Ja, veel tuinplanten hebben een bepaalde mate van geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en stengels die geluidsgolven kunnen absorberen. Het is echter geen primaire eigenschap van deze plantensoort. Het effect zal dus beperkt zijn.

 • Je kunt de plant licht snoeien om dode bloemen te verwijderen en de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Snoei voorzichtig met een scherpe snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  De Viola Evo F1 Lemon plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmelgroei te voorkomen. In de zomermaanden kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warme temperaturen.

  Gebruik normale potgrond voor tuinplanten voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en een goede vochtigheid behoudt. Je kunt eventueel ook wat extra meststoffen toevoegen voor een goede groei.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0. Voeg eventueel compost of bemesting toe voor optimale groei en bloei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Lemon heeft een standplaats in de volle zon tot halfschaduw nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Deze plant gedijt het beste in een gematigd klimaat.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Lemon heeft bescherming nodig tijdens de wintermaanden, vooral bij strenge vorst. Bedek de plant met een laag mulch om de wortels te beschermen en plaats eventueel een beschermhoes over de plant. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om de koude wind te vermijden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en vruchtbare, goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen met een uitgebalanceerde meststof. Gebruik een meststof die speciaal is ontworpen voor bloeiende planten om de bloei en gezondheid te bevorderen. Let op de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om de grond rondom de plant te bedekken met mulch, zoals houtsnippers of bladeren. Mulch helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Het beschermt ook de wortels tegen vorst in de winter.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Lemon gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Lemon, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kunt u ook preventieve maatregelen nemen, zoals regelmatig controleren op ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren of planten. Tot slot kunt u ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken, zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Lemon is een vrolijk bloeiende plant met citroengele bloemen die een opvallende verschijning zijn in de tuin of op het terras. Deze plant behoort tot de vioolfamilie en staat bekend om zijn compacte groei en lange bloeiperiode. De bloemen hebben een frisse citroengeur en trekken vlinders en bijen aan. De Viola Evo F1 Lemon is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Het is een leuke toevoeging aan bloembakken, borders of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.