Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Orange

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Orange is een mooie en opvallende bloeiende plant met heldere oranje bloemen. Het is een hybride variëteit die bekend staat om zijn compacte groei en lange bloeiperiode. De plant is perfect voor het opfleuren van bloembedden, borders of containers. De bloemen hebben een verfijnde uitstraling en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en vereist regelmatig water geven voor optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Orange is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter en groeit in het voorjaar weer terug. Het is eenjarig van nature.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius en kan dus matige vorst verdragen. Het is aan te raden om extra bescherming te bieden bij strenge vorst om de plant te beschermen. De plant valt onder de categorie Tuinplanten.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Orange is makkelijk in onderhoud en vereist minimaal water en zonlicht. Daarnaast bloeit de plant langdurig en heeft weinig last van plagen en ziektes.

  De plant heeft ongeveer 10-15 centimeter ruimte nodig om volledig te kunnen groeien. Het is het beste om de plant te planten op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor optimale groei.

  Ja, Viola's groeien goed in de schaduw en kunnen zelfs beter gedijen in koelere temperaturen. Zorg voor voldoende vochtige grond en geef ze af en toe wat meststoffen voor een gezonde groei. Planten in de schaduw hebben over het algemeen minder bloemen, maar de kleuren blijven levendig.

  De Viola plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer de grond regelmatig en geef water wanneer de bovenste laag droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te lang in water staan.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere kleuren en de zoete geur van de bloemen. Het zal zeker insecten aantrekken naar de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat vlinders en bijen zich aangetrokken voelen tot de bloemen. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en draagt zo bij aan een gezonde leefomgeving voor verschillende dieren.

  Deze plant bloeit vanaf het vroege voorjaar tot aan het begin van de zomer, meestal van maart tot juni. De bloeiperiode van deze plant kan tot wel 12 weken duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon, maar prefereert wel een plekje in de halfschaduw. Zorg voor voldoende water en bescherming bij extreem warm weer. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Orange plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk voor decoratieve doeleinden wordt gekweekt. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, planten in het algemeen hebben een geluidsdempend effect doordat ze geluidstrillingen absorberen en reflecteren. Tuinplanten zoals deze kunnen dus helpen om geluid te verminderen.

 • Je kunt de plant regelmatig snoeien om de groei te bevorderen en de bloei te verlengen. Verwijder uitgebloeide bloemen en dode bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe snoeischaar voor een schone snede.

  De Viola Evo F1 Orange heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant, om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft vochtige, goed doorlatende potgrond nodig. Vermijd te zware grond die water kan vasthouden. Voeg indien nodig wat organische meststof toe voor optimale groei.

  Een goede bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals de Viola Evo F1 Orange is een goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. De pH van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de plant gezond en bloeiend te houden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Orange heeft een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats nodig. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. De bodem moet goed doorlatend en vochthoudend zijn.

  Tijdens de winterperiode heeft de plant bescherming nodig tegen de kou. Dit kan bijvoorbeeld door mulch rond de plant te leggen of door een beschermende doek over de plant te plaatsen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge winterperiodes.

  De plant moet regelmatig water krijgen, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig verwelkte bloemen te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren. De plant heeft behoefte aan een plek met veel zonlicht of halfschaduw.

  Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om deze plant te bemesten tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de meststof een gebalanceerde verhouding heeft van stikstof, fosfor en kalium voor optimale groei en bloei. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing van bemesting.

  Mulchen is het bedekken van de bodem rondom de plant met organisch materiaal zoals compost, bladeren of stro. Dit helpt de bodem vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de plant te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Het is goed om eens per jaar een nieuwe laag mulch aan te brengen voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Orange houdt van een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem tussen de 6 en 7 te houden voor een optimale groei en bloei. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Orange kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen ingezet worden. Daarnaast kunnen ook methoden als handmatig verwijderen van de beestjes en het besproeien met een mengsel van water en groene zeep helpen bij ongediertebestrijding. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en direct actie te ondernemen om verspreiding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Orange is een mooie en opvallende bloeiende plant met heldere oranje bloemen. Het is een hybride variëteit die bekend staat om zijn compacte groei en lange bloeiperiode. De plant is perfect voor het opfleuren van bloembedden, borders of containers. De bloemen hebben een verfijnde uitstraling en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en vereist regelmatig water geven voor optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.