Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Violet Face

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Violet Face is een prachtige violette vioolbloem met een gezichtachtig patroon op het bloemblad. De plant heeft een compacte groeiwijze en produceert veel bloemen gedurende het groeiseizoen. De bloemen hebben een opvallende paarse kleur en een charmant wit gezichtje in het midden. Deze plant is perfect voor het opfleuren van bloembedden, borders of bloempotten. Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Violet Face is een mooie en speelse toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Violet Face is geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die bekend staat om zijn prachtige bloemen en kan het beste in de lente en zomer worden geplant voor optimale bloei. Tijdens de winter kan de plant wel wat bescherming tegen vorst nodig hebben.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens vorstperiodes te beschermen met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Deze violen zijn perfect voor in de tuin, maar kunnen ook in potten op het balkon of terras geplaatst worden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Violet Face is gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en gezonde tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en standplaatsen. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor mooie bloeiende bloemen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Violet Face heeft ongeveer 20-25 cm ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Houd ook rekening met voldoende afstand tot andere planten voor optimale groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Violet Face groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Violet Face heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Pas de frequentie aan op basis van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid.

  Ja, als tuinplant trekt de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Violet Face vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en zal zeker deze bestuivende insecten aantrekken.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Violet Face trekt bestuivers aan en draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan deze plant ook dienen als voedselbron voor bepaalde insecten. Het is ook een kleurrijke toevoeging aan de tuin en biedt zo een diversiteit aan planten voor de omgeving.

  Deze plant bloeit meestal van maart tot juni en kan bloeien voor een aantal weken.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Violet Face kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in de zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zonnige dagen. Het is een sterke tuinplant die goed kan omgaan met direct zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar, het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is beter om deze plant niet in voedselbereidingen te gebruiken.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Violet Face heeft een geluidsdempende werking in de tuin. De bladeren en bloemen van deze plant kunnen helpen om geluidsgolven te absorberen en te verminderen. Hierdoor draagt de plant bij aan een rustige en harmonieuze omgeving in uw tuin.

 • Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden, tenzij om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Eventuele uitgebloeide bloemen kunnen worden weggeknipt om de bloei te bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele ongewenste groei om de gezondheid en vorm van de plant te behouden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Violet Face heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven, zodat de plant voldoende tijd heeft om op te drogen voordat de avond valt.

  De ideale potgrond voor deze plant is goed doorlatend en rijk aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Een mix van potgrond voor bloeiende planten en wat extra organische meststof kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een pH-waarde heeft tussen 5,5 en 6,5 voor optimale groei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten om een goede bloei en gezonde groei te bevorderen.

  Deze plant staat graag op een plek in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst tijdens de winter door mulch of een beschermende doek te gebruiken. Het is ook belangrijk om de plant uit de harde wind te houden. Als de plant in een pot staat, verplaats deze dan naar een beschutte plek.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatige voeding met plantenvoeding voor bloeiende planten voor optimale groei. Verwijder dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Violet Face heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Het is raadzaam om de grond rondom de plant te bedekken met mulch om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch kan ook helpen bij het reguleren van de bodemtemperatuur en het bevorderen van een gezonde groei van de plant. In de winter kan mulch bescherming bieden tegen vorstschade.

  Deze plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is om optimale resultaten te behalen.

  Het beste is om regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen, slakken en rupsen en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Daarnaast kan een natuurlijke bestrijding met bijvoorbeeld lieveheersbeestjes of nematoden effectief zijn. Zorg ook voor een gezonde en sterke plant door te zorgen voor voldoende voeding en water.

 • Omschrijving

  Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Violet Face is een prachtige violette vioolbloem met een gezichtachtig patroon op het bloemblad. De plant heeft een compacte groeiwijze en produceert veel bloemen gedurende het groeiseizoen. De bloemen hebben een opvallende paarse kleur en een charmant wit gezichtje in het midden. Deze plant is perfect voor het opfleuren van bloembedden, borders of bloempotten. Viola (Wittrockiana Grp) Evo F1 Violet Face is een mooie en speelse toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.