Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Violetblue with Blotch'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Violetblue with Blotch' is een viooltje met bloemen in een mooie paarsblauwe kleur en een contrasterende donkere vlek in het midden. De bloemen zijn klein en hebben een delicate uitstraling. De plant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel bloembakken als borders. Het blad van de plant is groen en kan een mooie aanvulling zijn op de bloemen. De Viola 'Alpha Violetblue with Blotch' bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Violetblue with Blotch' is geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die vaak wordt gebruikt als eenjarige plant in borders en containers. In de winter zal deze plant afsterven en in het voorjaar opnieuw geplant moeten worden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Violetblue with Blotch' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is daarom een geschikte plant voor in de tuin tijdens koudere seizoenen. Het is aan te raden om deze plant te beschermen bij strenge vorst.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Violetblue with Blotch' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Zorg voor regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen voor een langere bloei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Violetblue with Blotch' heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om uit te groeien zonder belemmerd te worden door andere planten in de omgeving. Het is aan te raden om de planten op ongeveer 20-30 centimeter van elkaar te planten om voldoende ruimte te bieden voor groei en bloei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. In diepe schaduw kan de groei van de plant worden belemmerd en kunnen de bloemen minder uitbundig bloeien.

  De Viola heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Houd de conditie van de plant in de gaten en pas de waterbehoefte indien nodig aan.

  Ja, Viola's staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze plant is dus zeker vlinder- en bijenlokkend. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor de bestuiving van bloemen.

  Ja, de Viola plant draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en andere insecten aan te trekken met zijn nectar en stuifmeel. Daarnaast kan de plant ook dienen als voedselbron voor bepaalde dieren in de natuur, waardoor het de biodiversiteit ondersteunt.

  De plant bloeit meestal van april tot en met juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  De Viola is een tuinplant die goed gedijt in de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg voor goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is geen eetbare plant en kan zelfs giftig zijn als het wordt geconsumeerd. Het wordt aanbevolen om deze plant niet te eten.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant een positief effect op het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving. Het blad en de bloemen van de plant helpen geluid te absorberen en te dempen. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille tuin.

 • Het snoeien van Viola planten wordt meestal niet aanbevolen, omdat ze van nature compact en bossig groeien. Als de plant echter te groot wordt of uit vorm raakt, kunnen de bloemstelen en bladeren worden teruggesneden tot net boven de grond. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt bemest en bewaterd na het snoeien om de groei te stimuleren.

  De Viola plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt, om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het natmaken van het blad om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten voor optimale groei.

  Voor Tuinplanten zoals Viola is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem van goede kwaliteit. De grond moet vochtig en voedzaam zijn, maar niet te nat. Een lichtzure bodem met voldoende organisch materiaal is ideaal voor een gezonde groei en bloei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Violetblue with Blotch' gedijt het beste op een zonnige tot half beschaduwde standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en regelmatig vochtig gehouden wordt. Deze plant kan zowel in borders als in potten en hanging baskets geplaatst worden.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst. Je kunt de plant bedekken met bijvoorbeeld bladeren of stro om de wortels warm te houden. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winter.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes, en moet regelmatig worden bemest om gezond te blijven. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de groei te bevorderen. Deze plant kan het beste groeien in goed doorlatende grond en in de volle zon of halfschaduw.

  Tuinplanten zoals deze viooltjes hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten die rijk is aan voedingsstoffen, zoals stikstof, fosfor en kalium. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking voor optimale resultaten.

  Het is aan te raden om bij het planten van deze tuinplant een laag mulch aan te brengen rondom de wortels. Mulch helpt vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Het toevoegen van compost kan de structuur van de bodem verbeteren.

  Voor ongediertebestrijding bij Tuinplanten, kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Controleer regelmatig op aanwezigheid van luizen, rupsen en slakken en verwijder ze handmatig. Zorg voor een goede luchtcirculatie en gezonde grond om de plant weerbaarder te maken tegen plagen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Violetblue with Blotch' is een viooltje met bloemen in een mooie paarsblauwe kleur en een contrasterende donkere vlek in het midden. De bloemen zijn klein en hebben een delicate uitstraling. De plant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel bloembakken als borders. Het blad van de plant is groen en kan een mooie aanvulling zijn op de bloemen. De Viola 'Alpha Violetblue with Blotch' bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.