Rosa Party Mini

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Party Mini is een kleine rozenplant met compacte groei en talloze bloemen. De bloemen zijn roze van kleur en hebben een lichte geur. Het is een veelzijdige plant die zowel in de tuin als in potten op het terras kan worden geplaatst. Rosa Party Mini bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden en trekt bijen en vlinders aan. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en wat voeding nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht, water en voeding krijgt en af en toe wordt gesnoeid. Als je deze basisbehoeften opvolgt, zal de plant gezond en gelukkig blijven.

  Ja, de Rosa Party Mini heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht. Zorg er dus voor dat de plant niet in de volle zon staat.

  De plant heeft twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant op een plek met veel natuurlijk licht, maar niet in de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen om optimale groei en bloei te bevorderen. Het is raadzaam om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni, juli en augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de Rosa Party Mini is een luchtzuiverende plant. Het helpt de luchtkwaliteit te verbeteren door giftige stoffen uit de lucht te filteren. Het is dus goed voor een gezonde leefomgeving in huis.

  Ja, de Rosa Party Mini gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een constante temperatuur wordt gehouden om gezond te blijven. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of verwarmingselementen.

 • Deze plant moet regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels constant nat blijven staan. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. Geef tijdens de groeiperiode meer water en verminder in de winter.

  Voor het planten van deze mini roos is een goed doorlatende potgrond geschikt. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een pot met drainagegaten om wortelrot te voorkomen.

  De Rosa Party Mini gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een pH van 5,5 tot 6,5. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en regelmatig water krijgt om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen of te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef de plant af en toe wat voeding voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig dode of verwelkte bloemen om de groei te bevorderen.

  Kamerplanten zoals deze vereisen geen speciale schoonmaakbehandeling. Het regelmatig afstoffen van de bladeren met een vochtige doek is voldoende om de plant schoon en gezond te houden. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen op de plant om schade te voorkomen.

  De plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen en groeit het beste op een plek met veel zonlicht. Plaats de plant bij een raam op het oosten, zuiden of westen voor voldoende blootstelling aan zonlicht. Vermijd direct zonlicht op de bladeren om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor de plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en niet te veel schommelt.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een optimale luchtvochtigheid van ongeveer 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Rosa Party Mini heeft een bodem nodig met een zuurgraad tussen de 5,5 en 6,5 pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten om de groei te bevorderen. Overbemesting kan de plant beschadigen, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  Rosa Party Mini is een kleine rozenplant met compacte groei en talloze bloemen. De bloemen zijn roze van kleur en hebben een lichte geur. Het is een veelzijdige plant die zowel in de tuin als in potten op het terras kan worden geplaatst. Rosa Party Mini bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden en trekt bijen en vlinders aan. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en wat voeding nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.