Viola (Cornuta Grp) Microla F1 Lemon

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola Microla F1 Lemon is een viooltje met prachtige citroengele bloemen en een compacte groeiwijze. Deze plant behoort tot de Cornuta groep en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een heerlijke geur en trekken vlinders en bijen aan. Viola Microla F1 Lemon is perfect voor borders, bloembakken en hanging baskets. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zon tot halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in het voorjaar en de zomer.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst om schade te voorkomen. Deze tuinplant gedijt het beste in een gematigd klimaat.

  De Viola Microla F1 Lemon is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende omstandigheden.

  De Viola (Cornuta Grp) Microla F1 Lemon heeft ongeveer 20 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Het is aan te raden om de planten met een afstand van 15 tot 20 centimeter van elkaar te planten om voldoende ruimte te geven voor groei en bloei. De planten hebben voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en te kunnen bloeien.

  Viola (Cornuta Grp) Microla F1 Lemon groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het minstens een paar uur per dag zonlicht krijgt. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk niet optimaal groeien.

  De Viola (Cornuta Grp) Microla F1 Lemon heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen wateroverlast optreedt. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is daarom een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar je tuin.

  Ja, Tuinplanten zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit omdat ze bijen, vlinders en andere insecten aantrekken. Het toevoegen van diverse planten in de tuin kan helpen om de biodiversiteit te bevorderen en een gezond ecosysteem te creëren. Het is belangrijk om inheemse planten te kiezen die goed gedijen in de lokale omgeving en bijdragen aan de voedselvoorziening voor dieren.

  Deze plant bloeit vanaf maart tot en met juni. De bloeiperiode kan tot ongeveer 8 weken duren.

  Ja, Tuinviolen kunnen goed tegen de volle zon en groeien het beste in een zonnige locatie. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft om uitdroging te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als tuinplant vanwege de decoratieve bloemen. Het consumeren ervan kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Het wordt aanbevolen om de plant niet te eten.

  Ja, tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Microla F1 Lemon hebben over het algemeen een licht geluidsdempend effect door de bladeren die geluidsgolven absorberen. Echter, het effect is meestal minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. Het planten van meerdere tuinplanten kan echter wel bijdragen aan een rustigere omgeving.

 • Het is niet nodig om de Viola te snoeien, behalve wanneer dode bloemen verwijderd moeten worden om nieuwe groei te stimuleren. Snoei deze plant in het voorjaar voordat de bloemen beginnen te vormen. Verwijder ook eventuele ongewenste takken of bladeren om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  De Viola heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een optimale groei.

  Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en rijk is aan organisch materiaal. Houd de bodem vochtig maar niet te nat, en vermijd stilstaand water. Voeg indien nodig compost of meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat blijft staan. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Zorg ervoor dat de plant goed is ingeworteld voordat de winter begint, dit bevordert de winterhardheid. Gebruik mulch om de wortels te beschermen en bescherm de plant tegen sterke wind en hevige regenval. Het is aan te raden om vorstgevoelige planten in potten naar binnen te halen tijdens strenge vorstperiodes.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Plant de Viola in goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral in het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof met een gebalanceerde NPK-verhouding om de groei en bloei van de plant te stimuleren. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Door het gebruik van mulch kan de bodem rondom de plant vocht vasthouden en onkruid onderdrukken. Daarnaast kan mulch helpen bij het behouden van een constante bodemtemperatuur en het verbeteren van de bodemstructuur. Het is aan te raden om organische mulch te gebruiken, zoals compost of boomschors.

  De Viola (Cornuta Grp) Microla F1 Lemon groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH, idealiter tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de bodem is aan te raden om de pH-waarde op peil te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten, lieveheersbeestjes of nematoden. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en deze indien nodig te verwijderen. Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus zorg voor een gezonde groeiomgeving en vermijd overmatige bemesting.

 • Omschrijving

  De Viola Microla F1 Lemon is een viooltje met prachtige citroengele bloemen en een compacte groeiwijze. Deze plant behoort tot de Cornuta groep en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een heerlijke geur en trekken vlinders en bijen aan. Viola Microla F1 Lemon is perfect voor borders, bloembakken en hanging baskets. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zon tot halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.