Viola (Cornuta Grp) Microla F1

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Microla F1 is een compacte en goed vertakkende vioolsoort met kleine bloemen die een prachtige uitstraling hebben. De plant bloeit overvloedig en heeft een lange bloeiperiode, waardoor het een goede keuze is voor kleurrijke borders en potten. De bloemen hebben vaak een contrasterende kleur in het hart, wat zorgt voor een opvallend effect. Viola Microla F1 is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke en veelzijdige plant voor hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is aan te raden om de plant in het najaar te beschermen tegen de kou.

  Viola (Cornuta Grp) Microla F1 is zeer winterhard en kan temperaturen tot -15 graden Celsius overleven. Het is een geschikte tuinplant voor koude klimaten en kan goed overwinteren in de tuin. De plant heeft weinig bescherming nodig tegen vorst.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien.

  De Viola (Cornuta Grp) Microla F1 heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg er daarom voor dat je de plant op de juiste afstand van andere planten plaatst.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs gedijen in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk om de plant echter af en toe wat zonlicht te geven om de bloei te stimuleren. Het is dus aan te raden om de plant op een plek te zetten waar deze wat zonlicht kan ontvangen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Microla F1 plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die ze produceren. Dit maakt ze een aantrekkelijke keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken.

  Ja, Tuinplanten zoals Viola Cornuta dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met hun bloemen. Zo kunnen verschillende soorten insecten voedsel vinden in de tuin. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten te hebben voor een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit vanaf de late lente tot in de herfst. De bloeiperiode kan duren van mei tot september.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water en eventueel wat bescherming tijdens hele warme dagen.

  Deze plant is niet geschikt voor consumptie en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het wordt afgeraden om delen ervan te eten omdat het giftig kan zijn. Het is belangrijk om alleen planten te eten die bekend staan als veilig voor consumptie.

  Ja, planten hebben de eigenschap om geluid te absorberen en zo geluid te dempen. Dit geldt ook voor Tuinplanten, dus jouw plant zal ook helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving.

 • Het is niet nodig om deze plant te snoeien, tenzij je dode of beschadigde bladeren wilt verwijderen. In het voorjaar kun je de plant lichtjes terugsnoeien om de groei te stimuleren. Probeer de natuurlijke vorm van de plant te behouden tijdens het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het natmaken van de bladeren. In drogere periodes kan het nodig zijn om extra water te geven.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een mix van potgrond met extra voeding voor een optimale bloei.

  De Viola (Cornuta Grp) Microla F1 gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een neutrale tot licht zure pH heeft. Vermijd te natte of te droge grond, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek staat met goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond en plaats de plant op een beschutte plek tegen harde wind. De plant kan goed gedijen in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  In de winter is het belangrijk om Tuinplanten te beschermen tegen vorst. Dit kan door de planten af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de grond voldoende vochtig blijft om bevriezing te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerd worden. Zorg voor voldoende zonlicht en een regelmatige bemesting voor optimale groei. Snoei dode bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Een algemene meststof met een evenwichtige NPK-verhouding kan gebruikt worden om de plant gezond en goed te laten groeien. Let op de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en toepassing.

  Mulch is een laag organisch materiaal die je rond de plantbasis aanbrengt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit compost, stro, houtsnippers of bladeren. Mulch wordt in het voorjaar aangebracht en regelmatig vernieuwd om de plant te beschermen en te voeden.

  De Viola (Cornuta Grp) Microla F1 groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. De optimale zuurgraad ligt tussen 6 en 7. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en bloemen te controleren op tekenen van plagen zoals bladluizen of trips. Daarnaast kan een natuurlijke bestrijdingsmethode zoals het besproeien met een mengsel van water en groene zeep helpen om ongedierte af te weren. Tot slot kunnen bepaalde planten die bekend staan om het aantrekken van nuttige insecten in de buurt worden geplant om de biodiversiteit te bevorderen en plagen tegen te gaan.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Microla F1 is een compacte en goed vertakkende vioolsoort met kleine bloemen die een prachtige uitstraling hebben. De plant bloeit overvloedig en heeft een lange bloeiperiode, waardoor het een goede keuze is voor kleurrijke borders en potten. De bloemen hebben vaak een contrasterende kleur in het hart, wat zorgt voor een opvallend effect. Viola Microla F1 is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke en veelzijdige plant voor hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.