Dianthus 'Rosely Pink'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Rosely Pink' is een compacte en bloeiende plant met roze bloemen die een heerlijke geur afgeven. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling met lichtroze en donkerroze tinten. Deze plant bloeit van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. 'Rosely Pink' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en containers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Dianthus 'Rosely Pink' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze eigenschap maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die het hele jaar door kleur en structuur nodig hebben.

  "Dianthus 'Rosely Pink' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Zorg voor een beschutte plek en eventueel extra mulch om de wortels te beschermen."

  Dianthus 'Rosely Pink' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en de dode bloemen verwijderen om de bloei te bevorderen. Deze plant gedijt goed in zowel de volle zon als halfschaduw.

  Om optimaal te groeien heeft deze plant voldoende ruimte nodig. Zorg voor een afstand van ongeveer 20-30 cm tussen de planten. De plant heeft ook voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en groeien.

  Dianthus 'Rosely Pink' groeit het beste in de volle zon. Het is aan te raden om de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht te geven. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien.

  De Dianthus 'Rosely Pink' heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In droge periodes kan wat vaker water gegeven worden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin als je wilt bijdragen aan de bestuiving van planten en het behoud van deze insectenpopulaties.

  Ja, de bloemen van de Dianthus 'Rosely Pink' plant trekken bestuivende insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant schuil- en nestplaatsen voor kleine dieren zoals insecten en spinnen. Het toevoegen van deze plant in de tuin kan de diversiteit aan flora en fauna vergroten.

  Dianthus 'Rosely Pink' bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Dianthus 'Rosely Pink' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. De plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor consumptie. Het wordt sterk afgeraden om deze plant te eten. Het is het beste om deze plant uitsluitend te gebruiken als decoratieve tuinplant.

  Ja, tuinplanten zoals "Dianthus 'Rosely Pink'" hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Deze planten zijn voornamelijk decoratief en dragen bij aan de esthetiek van de tuin.

 • Dianthus 'Rosely Pink' moet na de bloei licht teruggesnoeid worden om de plant compact te houden en nieuwe bloei te stimuleren. Verwijder dode bloemen regelmatig om de uitstraling van de plant te verbeteren. Snoei in het voorjaar ook eventuele beschadigde of dode takken weg voor een gezonde groei.

  Geef regelmatig water aan de plant door de grond gelijkmatig vochtig te houden. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om verkleuring van de bloemen te voorkomen. Voorkom dat de plant in water blijft staan, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale tot licht alkalische pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goed wordt belucht. Vermijd zware, kleiachtige grond die snel water vasthoudt.

  De Dianthus 'Rosely Pink' staat graag op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal geen winterbescherming nodig, aangezien ze bestand zijn tegen milde vorst. Het is belangrijk om te zorgen voor goede drainage in de grond en om de planten niet te veel water te geven in de winter. Mocht het toch extreem koud worden, dan kan een laag mulch de planten beschermen tegen vorstschade.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met organische mest.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een regelmatige bemesting in het groeiseizoen, bijvoorbeeld met een organische meststof. Een evenwichtige voeding met voldoende stikstof, fosfor en kalium zal de plant gezond houden en zorgen voor een rijke bloei. Overmatige bemesting kan leiden tot een te sterke groei en minder bloemen.

  Mulch helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rondom de plant in het voorjaar. Kies bijvoorbeeld voor organisch materiaal zoals houtsnippers of compost.

  Deze plant groeit het beste in een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH tussen 6 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Het is aan te raden om zo nodig kalk toe te voegen om de pH-waarde op peil te houden.

  Om ongedierte te voorkomen is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op bladluizen, trips en slakken. Deze kunnen schade veroorzaken aan de bloemblaadjes en bladeren. Gebruik indien nodig natuurlijke methoden zoals het verwijderen van ongedierte met de hand of het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Rosely Pink' is een compacte en bloeiende plant met roze bloemen die een heerlijke geur afgeven. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling met lichtroze en donkerroze tinten. Deze plant bloeit van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. 'Rosely Pink' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en containers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.