Pelargonium (Grandiflorum Grp) Regalia Lilac

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Grandiflorum Grp) Regalia Lilac is een compacte en bossige plant met prachtige lilapaarse bloemen. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en een heerlijke zoete geur. Deze plant bloeit rijkelijk van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor in hangmanden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. Pelargonium Regalia Lilac is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in zonnige of halfschaduwrijke locaties.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt en bemest deze af en toe. Snoei dode bloemen regelmatig voor een gezonde groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) Regalia Lilac heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden. Let op dat de wortels niet in te natte grond staan, dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van een lichte standplaats maar niet van direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt, zoals bijvoorbeeld achter een gordijn. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Pelargoniums houden van warmte en hebben veel zonlicht nodig om goed te groeien. Ze gedijen het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Een warme en zonnige plek in huis is ideaal voor deze plant.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) Regalia Lilac bloeit gewoonlijk van de lente tot de herfst. De bloeiperiode kan duren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en verzorging.

  Ja, kamerplanten helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het regelmatig verzorgen van kamerplanten kan bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plotselinge temperatuurveranderingen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Kamerplanten moeten regelmatig gesnoeid worden om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen en knip de takken terug tot net boven een bladknoop. Snoei in het voorjaar voor een gezonde en weelderige groei.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen, maar vermijd wel dat de plant in een te natte pot staat om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om de bladeren droog te houden.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) Regalia Lilac gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Vermijd zware grondsoorten en voeg eventueel wat extra voeding toe tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd zware kleigrond. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen bevordert een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, uit de directe zon. Af en toe bemesten en dode bloemen verwijderen bevordert de bloei.

  De bladeren van de plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Het is ook belangrijk om dode bloemen en bruine bladeren af te knippen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Gebruik bij het schoonmaken geen agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  Deze plant gedijt het best op een plek met helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de felle zon staat om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 10 graden Celsius daalt. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Pelargonium (Grandiflorum Grp) Regalia Lilac moet gemiddeld zijn. Een luchtbevochtiger kan helpen als uw woning te droog is. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning staat.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde van de bodem te behouden om ervoor te zorgen dat de plant alle benodigde voedingsstoffen kan opnemen.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) Regalia Lilac heeft behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de plant.

 • Omschrijving

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) Regalia Lilac is een compacte en bossige plant met prachtige lilapaarse bloemen. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en een heerlijke zoete geur. Deze plant bloeit rijkelijk van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor in hangmanden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. Pelargonium Regalia Lilac is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in zonnige of halfschaduwrijke locaties.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.