Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Regalia Purple'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Regalia Purple' is een compacte plant met mooie donkerpaarse bloemen en groen blad. Het is een lid van de Grandiflorum Grp, wat betekent dat het grote bloemen produceert. Deze plant is ideaal voor het planten in bloembakken, hanging baskets of in de tuin. 'Regalia Purple' heeft een overvloedige bloei en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw gedijen. De bloemen geven een vrolijke en kleurrijke uitstraling aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Regalia Purple' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en voldoende licht zijn de belangrijkste vereisten voor deze kamerplant. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, de Pelargonium 'Regalia Purple' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig worden blootgesteld aan het licht.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Controleer regelmatig met je vinger of de grond nog vochtig is voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht in de zomer. Een plek met indirect zonlicht of halfschaduw is ideaal. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en verdraagt geen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te houden om optimaal te gedijen. Het beste is om de plant te beschermen tegen tocht en vorst.

  De Pelargonium bloeit meestal van de lente tot aan het einde van de zomer. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit de plant ongeveer 8 tot 12 weken lang.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in een ruimte te verbeteren. Het verwijdert schadelijke stoffen en verhoogt de zuurstofniveaus, waardoor het een gezonde toevoeging is aan het interieur. Het wordt aanbevolen om minstens één kamerplant per 10 vierkante meter in huis te hebben voor optimale luchtzuivering.

  Ja, Pelargonium 'Regalia Purple' staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is ideaal voor de gezondheid en groei van de plant.

 • Deze plant mag regelmatig gesnoeid worden om de groei en bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen. Snoei in het voorjaar om de plant compact en gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de grond constant vochtig is. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten door. Zorg ervoor dat de pot goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De Pelargonium 'Regalia Purple' gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Gebruik een pot die voldoende drainagegaten heeft om wortelrot te voorkomen. Voeg tijdens het groeiseizoen regelmatig meststof toe voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg voor een licht vochtige bodem, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten met een evenwichtige meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral in de zomermaanden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Snoei verwelkte bloemen regelmatig om de groei te stimuleren.

  De plant kan periodiek stofvrij gemaakt worden door de bladeren voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Bij hardnekkig vuil kan een milde oplossing van water en zeep gebruikt worden. Zorg ervoor dat de plant na het schoonmaken goed kan drogen om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Plaats de plant dicht bij een raam, maar vermijd directe zonnestralen om verbranding te voorkomen. Regelmatig draaien van de plant zorgt voor gelijkmatige bloei.

  De optimale groeitemperatuur voor deze plant ligt tussen de 15°C en 25°C. Deze kamerplant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur en vermijd extreme warmte of tocht. Houd de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en niet te veel schommelt.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gematigd zijn en niet te vochtig. Zorg ervoor dat de plant niet te maken krijgt met droge lucht of te veel vocht, wat kan leiden tot problemen zoals bladverbranding of schimmelvorming. Het is belangrijk om een goede balans te vinden in de luchtvochtigheid voor deze kamerplant.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Regalia Purple' houdt van een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen met speciale meststoffen.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een meststof voor bloeiende planten die rijk is aan fosfor voor de beste bloeiresultaten. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Pelargonium 'Regalia Purple' is een compacte plant met mooie donkerpaarse bloemen en groen blad. Het is een lid van de Grandiflorum Grp, wat betekent dat het grote bloemen produceert. Deze plant is ideaal voor het planten in bloembakken, hanging baskets of in de tuin. 'Regalia Purple' heeft een overvloedige bloei en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw gedijen. De bloemen geven een vrolijke en kleurrijke uitstraling aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.