Platycodon grandiflorus 'Astra Blue'

Platycodon

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Platycodon grandiflorus 'Astra Blue' is een vaste plant met opvallende, blauwe bloemen in de vorm van sterretjes. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. Het blad is groen en lancetvormig. Deze soort is goed winterhard en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Het is een mooie toevoeging aan borders, perken en rotstuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water en licht nodig, maar verder weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Als de plant niet genoeg licht krijgt, kan dit leiden tot slechte groei en bloei.

  De Platycodon grandiflorus 'Astra Blue' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. Geef de plant in de wintermaanden iets minder water dan in de zomer.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar het diffuus licht ontvangt. Te veel blootstelling aan felle zon kan de bladeren beschadigen.

  Kamerplanten zoals 'Platycodon grandiflorus 'Astra Blue'' houden over het algemeen van warmte en gedijen het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Ze houden niet van tocht of plotselinge temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant op een warme en stabiele plek te houden om optimale groei te bevorderen.

  De plant bloeit in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei duurt meestal enkele weken.

  Ja, de Platycodon grandiflorus heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in voedingsstoffen. Dit zorgt voor een schonere en gezondere lucht in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor optimale groei en bloei. Plaats de plant daarom op een plek met deze temperatuur.

 • Het snoeien van de plant kan het beste in het voorjaar gebeuren, net voor de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot een mooi compact formaat. Regelmatig snoeien zorgt voor een gezonde en volle groei.

  Geef regelmatig water aan de plant, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. Geef tijdens de groeiperiode wat meer water dan in de rustperiode.

  Voor deze plant is een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde ideaal. Meng eventueel wat grof zand door de potgrond om de drainage te verbeteren. Gebruik geen zware grondsoorten zoals klei, dit kan leiden tot wortelrot.

  Zorg voor goed doorlatende en vruchtbare grond. Vermijd zware, compacte grond en zorg voor een neutrale pH-waarde. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in lichte omgevingen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of een borstel. Je kunt ook de bladeren besproeien met water om ze schoon te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Platycodon grandiflorus 'Astra Blue' groeit het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of extreme temperatuurwisselingen. Het is belangrijk om de plant tijdens de wintermaanden weg te houden van koude tochtige plekken.

  De luchtvochtigheid dient gemiddeld te zijn, vermijd te droge lucht. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant niet in de buurt van een verwarming of airconditioning.

  Deze plant houdt van een neutrale tot enigszins zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Vermijd te hoge pH-waardes in de grond.

  Kamerplanten hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Platycodon grandiflorus 'Astra Blue' is een vaste plant met opvallende, blauwe bloemen in de vorm van sterretjes. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. Het blad is groen en lancetvormig. Deze soort is goed winterhard en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Het is een mooie toevoeging aan borders, perken en rotstuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.