Platycodon grandiflorus 'Astra White'

Platycodon

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Platycodon grandiflorus 'Astra White' is een meerjarige plant met opvallende witte bloemen die lijken op klokvormige ballonnen wanneer ze in bloei staan. De plant groeit compact en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30-40 cm. Het blad is groen en lancetvormig van vorm. 'Astra White' bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant doet het goed in borders, rotstuinen en als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Platycodon grandiflorus 'Astra White' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft minimale verzorging nodig en kan goed gedijen in verschillende omgevingen. Regelmatige watergift en voldoende zonlicht zijn voldoende voor een gezonde groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom het liefst op een plek waar hij veel indirect zonlicht ontvangt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten genoeg licht krijgen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen water in de pot blijft staan. Het is raadzaam om de plant in de gaten te houden en de waterbehoefte aan te passen op basis van de omgevingscondities.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant. Te veel felle zon kan de bladeren beschadigen.

  De plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperatuurwisselingen. Zorg er daarom voor dat de plant op een warme en beschutte plek staat.

  Deze plant bloeit gewoonlijk in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan ongeveer vier tot zes weken duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen. Het is aanbevolen om regelmatig te ventileren voor optimale luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale gezondheid.

 • De plant dient in het voorjaar gesnoeid te worden om de vorm en de grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde stelen en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Knip de stelen net boven nieuwe groeiende knoppen of bladeren af.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten door lichtjes opdrogen. In de wintermaanden kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Voor de Platycodon grandiflorus 'Astra White' wordt aangeraden om gebruik te maken van potgrond speciaal voor kamerplanten. Deze potgrond bevat de juiste voedingsstoffen en zorgt voor een goede drainage, wat essentieel is voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van nieuwe potgrond om de wortels gezond te houden.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende, lichtzure grond met een gemiddelde tot hoge vochtigheid. Het is belangrijk dat de bodem van goede kwaliteit is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei. Vermijd zware, kleiachtige grond en zorg voor regelmatige bemesting om de plant gezond te houden.

  De plant heeft een gemiddelde waterbehoefte en moet regelmatig worden bewaterd, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen zal de bloei bevorderen.

  Je kunt de bladeren van deze kamerplant voorzichtig afnemen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Af en toe kun je de plant ook onder de douche zetten om stof en eventuele plagen weg te spoelen. Let op dat de plant na het schoonmaken goed kan opdrogen om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft veel licht nodig, dus zet hem op een plek waar hij veel zonlicht kan krijgen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt. Plaats de plant niet in de directe zon tijdens de heetste uren van de dag om verbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen te houden. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% is ideaal voor de groei en gezondheid van kamerplanten. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de ruimte waar de plant staat. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelvorming, dus zorg voor voldoende ventilatie.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor de groei en bloei van deze kamerplant. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en eventueel aan te passen indien nodig.

  De plant heeft behoefte aan matig tot regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een evenwichtige meststof voor kamerplanten. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Platycodon grandiflorus 'Astra White' is een meerjarige plant met opvallende witte bloemen die lijken op klokvormige ballonnen wanneer ze in bloei staan. De plant groeit compact en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30-40 cm. Het blad is groen en lancetvormig van vorm. 'Astra White' bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant doet het goed in borders, rotstuinen en als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.