Anthurium 'Snowy'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Snowy' is een bijzondere kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende witte bloemen. De bloemen van de 'Snowy' hebben een sneeuwwitte kleur en een glanzende textuur waardoor ze echt opvallen. Deze plant is vrij makkelijk te verzorgen en heeft weinig eisen wat betreft licht en water. Anthuriums zijn ook luchtzuiverende planten, wat bijdraagt aan een gezonde leefomgeving in huis. Met zijn sierlijke uitstraling en opvallende bloemen is de Anthurium 'Snowy' een prachtige toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Anthurium 'Snowy' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht te plaatsen en regelmatig water te geven. Daarnaast is het aan te raden om de bladeren af en toe te besproeien en de plant om de paar jaar te verpotten.

  Ja, Anthuriums hebben veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats ze bij een raam op het oosten of westen voor voldoende licht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Anthurium 'Snowy' heeft behoefte aan regelmatig water, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, maar ook niet compleet uitdroogt. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten.

  Deze plant houdt niet van direct felle zonnestralen en kan het beste op een plekje met indirect licht worden geplaatst. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, Anthurium 'Snowy' houdt van warmte en vochtige omgevingen. Het gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht.

  Anthurium 'Snowy' bloeit in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Ja, Anthurium planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant helpt bij het behouden van deze luchtzuiverende werking.

  Ja, Anthurium houdt van een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om temperatuurschommelingen te vermijden om de gezondheid van de plant te behouden. Zet de plant dus op een stabiele locatie in huis.

 • Een Anthurium 'Snowy' plant hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden, maar verlepte bloemen kunnen worden weggeknipt. Oude bladeren kunnen worden verwijderd om de plant er frisser uit te laten zien. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar let erop dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. In de lente en zomermaanden kan de plant iets meer water nodig hebben dan in de winter.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal voor een Anthurium plant. Vermijd zware grondsoorten die water vasthouden, zoals klei of leem. Het is belangrijk dat de wortels van de plant voldoende zuurstof krijgen en dat overtollig water goed kan weglopen.

  De bodem voor kamerplanten zoals Anthurium 'Snowy' dient goed doorlatend te zijn en rijk aan voedingsstoffen. Een mix van potgrond en grof zand of perliet is ideaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels in natte grond blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren schoonmaken met een vochtige doek helpt de plant gezond te houden.

  Om Anthurium 'Snowy' schoon te houden, kun je de bladeren afstoffen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van bladglansmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Anthurium 'Snowy' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Te weinig licht kan leiden tot verzwakking en uitblijvende bloei.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of direct zonlicht, dit kan schade veroorzaken. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet tussen de 60% en 70% liggen om de groei en bloei te bevorderen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden en uitdroging van de plant. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De Anthurium planten groeien het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te doen met geschikte meststoffen. Een te zure of te basische grond kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten zoals Anthurium 'Snowy' hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Snowy' is een bijzondere kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende witte bloemen. De bloemen van de 'Snowy' hebben een sneeuwwitte kleur en een glanzende textuur waardoor ze echt opvallen. Deze plant is vrij makkelijk te verzorgen en heeft weinig eisen wat betreft licht en water. Anthuriums zijn ook luchtzuiverende planten, wat bijdraagt aan een gezonde leefomgeving in huis. Met zijn sierlijke uitstraling en opvallende bloemen is de Anthurium 'Snowy' een prachtige toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.