Osteospermum Symphony Cream

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum Symphony Cream is een prachtige vaste plant met crèmekleurige bloemen en een geel hartje in het midden. De bloemen bloeien rijkelijk van het voorjaar tot in de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft een compacte groeiwijze en blijft laag bij de grond, waardoor het een mooie bodembedekker is in borders of bloembakken. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. De Osteospermum Symphony Cream is een onderhoudsvriendelijke en veelzijdige plant die een vleugje kleur en vrolijkheid toevoegt aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant Osteospermum Symphony Cream is groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren behoudt gedurende alle seizoenen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, aangezien hij het hele jaar door kleur en structuur biedt.

  De Tuinplanten zijn meestal winterhard tot ongeveer -10°C. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro. Ze kunnen wel wat vorst verdragen, maar bij extreem koude temperaturen is bescherming noodzakelijk.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langer bloeiseizoen. Daarnaast is het aan te raden om de plant in de winterperiode binnen te zetten of te beschermen tegen vorst.

  De plant heeft ongeveer 30-40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te kunnen verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en niet te dicht op andere planten staat. In een grotere pot of ruime border heeft de plant meer ruimte om zich te ontwikkelen en bloeien.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In volledige schaduw zal de groei en bloei van de plant waarschijnlijk worden belemmerd. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groeiresultaten.

  De Tuinplant Osteospermum Symphony Cream heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te vochtig is voordat je water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar. Het is een goede keuze voor tuinen die belangrijk zijn voor het ondersteunen van biodiversiteit. Osteospermum Symphony Cream zal zeker helpen bij het aantrekken van deze nuttige bestuivende insecten.

  Ja, de plant draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en andere bestuivers aan te trekken met zijn bloemen. Ook kan de plant dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei tot en met september en de bloei kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige plekken. Zorg wel voor voldoende water bij warme dagen.

  Nee, de plant Osteospermum Symphony Cream is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Consumptie wordt niet aanbevolen.

  Nee, Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Knip uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes terug om de groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Voor de Tuinplanten is het aanbevolen om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Het moet rijk zijn aan voedingsstoffen en de juiste pH-waarde hebben voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en voedzaam. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is aan te raden om Tuinplanten in potten of bakken tijdens de winter naar een beschutte plek te verplaatsen, zoals een beschutte veranda of onder een afdak. Voor planten in de volle grond kan een dikke laag mulch of bladeren rond de plant helpen bij de isolatie en bescherming tegen vorstschade. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorst begint, maar vermijd tegelijkertijd dat de grond te drassig wordt.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het groeiseizoen behoefte aan regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof. Gebruik bij voorkeur een meststof met een wat hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Bemest de planten volgens de aanbevelingen op de verpakking.

  Mulch de plant met een laag organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik bij voorkeur compost, boomschors of bladeren als mulch. Vernieuw de mulchlaag elk jaar voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft staan. Het toevoegen van compost kan de zuurgraad van de bodem reguleren en de plant helpen gezond en bloeiend te blijven.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Osteospermum Symphony Cream, kunt u gebruik maken van verschillende methoden. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig controleren van de plant op ongedierte, het besproeien met een milieuvriendelijke insecticide of het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid van de plant te behouden.

 • Omschrijving

  De Osteospermum Symphony Cream is een prachtige vaste plant met crèmekleurige bloemen en een geel hartje in het midden. De bloemen bloeien rijkelijk van het voorjaar tot in de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft een compacte groeiwijze en blijft laag bij de grond, waardoor het een mooie bodembedekker is in borders of bloembakken. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. De Osteospermum Symphony Cream is een onderhoudsvriendelijke en veelzijdige plant die een vleugje kleur en vrolijkheid toevoegt aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.