Osteospermum Symphony Lemon

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum Symphony Lemon er en smuk blomstrende plante med klare gule blomster og iøjnefaldende lilla hjerter i midten. Blomsterne har en papiragtig tekstur og blomstrer i løbet af sommermånederne. Denne plante vokser kompakt og bruges ofte som kantplante i haven eller som krukkeplante på terrassen. Osteospermum Symphony Lemon er let at passe og trives godt i fuld sol eller halvskygge. Denne plante tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket gør den til en værdifuld tilføjelse til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten "Osteospermum Symphony Lemon" er ikke stedsegrøn. Osteospermum Symphony Lemon mister sine blade i vintermånederne og blomstrer om foråret og sommeren. Denne plante er årlig og kræver udskiftning hvert år.

  De haveplanter er hårdføre ned til cirka -5 grader Celsius. Denne plante kan derfor overleve under milde vinterforhold. Det anbefales dog at beskytte planten ved køligere temperaturer.

  Ja, planten er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Sørg for tilstrækkeligt sollys og regelmæssig vanding er nok til at holde planten sund. Det er en stærk haveplante, der trives godt under de fleste haveforhold.

  For denne haveplante har du brug for cirka 20 til 30 centimeter plads mellem planterne. Sørg for, at de har tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig. Tag også højde for plantenes væksthøjde for at undgå, at de går i kamp med hinanden.

  Planten trives bedst i fuld sol og kan have svært ved at vokse i skyggen. Det anbefales at placere planten et sted, hvor den modtager mindst 6 timers sollys om dagen for optimal vækst. I skyggen kan plantens vækst blive hæmmet.

  Denne plante har brug for vand cirka en gang om ugen, men dette kan variere afhængigt af temperaturen og luftfugtigheden i dit miljø. Sørg for, at jorden tørrer let ud mellem vanding for at forhindre rodrot. Det er altid bedre at undervande end at overvande.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den klare farve og nektaren, de producerer. Det er et attraktivt valg for haveejere, der gerne vil tiltrække bier og sommerfugle til deres have.

  Ja, Osteospermum Symphony Lemon kan bidrage til biodiversiteten i din have ved at tiltrække bier og sommerfugle med sine nektarfyldte blomster. Dette hjælper med bestøvningen af andre planter i din have. Det er derfor en værdifuld tilføjelse til biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer fra maj til september, og blomstringsperioden varer cirka fire måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives godt i solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand og beskyttelse mod skarp eftermiddagssol.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens attraktive blomster. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, Osteospermum Symphony Lemon har lyddæmpende egenskaber på grund af den tætte vækst og bladene, der absorberer lydbølger. Disse egenskaber kan hjælpe med at reducere støjgener i plantens omgivelser.

 • For at fremme væksten og blomstringen af denne plante anbefales det at fjerne visnede blomster regelmæssigt. Det er også godt at udføre en let beskæring om foråret for at forynge planten og få flere blomster. Det er vigtigt at beskære planten tilbage efter blomstringen om efteråret til ca. 10 cm over jorden.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke gennemblødt. Vand helst om morgenen for at undgå skimmeldannelse.

  Det er vigtigt for denne plante at vokse i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er let og luftig, så rødderne får tilstrækkelig ilt. Det anbefales at kontrollere pottemulden regelmæssigt og eventuelt tilføje eller udskifte den efter behov.

  Osteospermum Symphony Lemon trives bedst i veldrænet jord. Sørg for en jord af gennemsnitlig til god kvalitet og undgå vandoversvømmelse. Planten kan vokse godt i forskellige typer jord, så længe den ikke er for tung og leragtig.

  Denne plante trives bedst på en solrig position. Sørg for at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Beskyt planten mod kraftig vind og frost.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost. Dette kan opnås ved at flytte planten indendørs eller ved at dække den til med f.eks. halm eller en særlig vinterhylster. Sørg også for, at jorden er godt drænet for at undgå rodfrugt.

  Denne type plante har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at stimulere blomstringen. Beskyt planten mod frost om vinteren.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig gødning med en afbalanceret gødning til blomstrende planter. Dette bør bedst gøres om foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på emballagen. Overgødning kan føre til rodforbrænding, så vær forsigtig med brugen af gødning.

  Mulching hjælper med at holde fugt i jorden og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som kompost eller bark som mulch. Påfør et lag mulch omkring planten, men lad plads være fri omkring stammen for at undgå at kvæle den.

  Osteospermum Symphony Lemon foretrækker en neutral til let sur jord. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl. En for sur eller for basisk jord kan påvirke plantens helbred og vækst.

  Det er vigtigt at inspicere planten regelmæssigt for skadedyr som bladlus, hvide fluer og spindemider. Naturlige fjender som mariehøns kan anvendes til biologisk bekæmpelse. Om nødvendigt kan også biologiske bekæmpelsesmidler anvendes.

 • Beskrivelse

  Osteospermum Symphony Lemon er en smuk blomstrende plante med klare gule blomster og iøjnefaldende lilla hjerter i midten. Blomsterne har en papiragtig tekstur og blomstrer i løbet af sommermånederne. Denne plante vokser kompakt og bruges ofte som kantplante i haven eller som krukkeplante på terrassen. Osteospermum Symphony Lemon er let at passe og trives godt i fuld sol eller halvskygge. Denne plante tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket gør den til en værdifuld tilføjelse til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.