Osteospermum Symphony Orange

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum Symphony Orange is een prachtige bloeiende plant met feloranje bloemen en een donkerpaars hart. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en kunnen ook gebruikt worden in boeketten. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en zich goed aanpast aan verschillende bodemsoorten. De Osteospermum Symphony Orange is een mooie toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren gedurende bepaalde seizoenen. Het is een tuinplant die bloeit gedurende bepaalde periodes en mogelijk inactief is tijdens andere seizoenen. Het is belangrijk om de specifieke groei- en bloeicyclus van deze plant te begrijpen voor de beste verzorging.

  De Tuinplanten zijn meestal winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij nog lagere temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te laten acclimatiseren voordat de vorstperiode begint.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de tuin of in potten en bakken. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende.

  Voor deze plant heeft u ongeveer 30-50 cm ruimte nodig in de tuin. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden voor de groei en verspreiding van de plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  De Tuinplanten groeien over het algemeen het beste in de volle zon, maar kunnen ook overleven en langzaam groeien in de schaduw. Ze hebben echter wel minimaal 4 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. De groei en bloei zullen beperkt zijn als de plant te langdurig wordt blootgesteld aan schaduw.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die bedoeld zijn om bestuivende insecten aan te trekken en te helpen.

  Elke plant die bloemen produceert is goed voor biodiversiteit, omdat ze bijen en andere bestuivers aantrekken. Deze bestuivers helpen bij het behouden van het ecosysteem en de diversiteit van planten en dieren in de tuin. Het creëren van een gevarieerde tuin met verschillende plantensoorten is daarom belangrijk voor biodiversiteit.

  De plant bloeit van mei tot en met oktober en de bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor voldoende water om uitdroging te voorkomen tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  Nee, de bloemen van de Osteospermum Symphony Orange zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn bij consumptie. Het wordt afgeraden om deze planten te eten. Het is beter om ze enkel als decoratieve tuinplanten te gebruiken.

  Ja, de Osteospermum Symphony Orange plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin. Andere planten kunnen wel geluidsdempend zijn, zoals bijvoorbeeld bamboe of haagbeuk.

 • De tuinplant dient regelmatig gesnoeid te worden om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de bloei te stimuleren. Knip de plant in het voorjaar lichtjes terug om de groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat blijft, maar ook niet volledig uitdroogt. Water geven in de vroege ochtend of late avond is het beste.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. De potgrond moet voedzaam zijn en de plant voldoende ondersteunen om gezond te groeien. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te verversen om de plant optimaal te laten groeien.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind en vorst. Deze plant kan zowel in de volle grond als in potten worden geplant.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door hem naar een beschermde plek te verplaatsen of te bedekken met stro of mulch. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Water de plant tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant vraagt om een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Houd de grond vochtig maar niet te nat. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals de Osteospermum Symphony Orange hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking nauwkeurig.

  Het gebruik van mulch helpt om de grond vochtig te houden en de groei van onkruid te verminderen. Het kan ook bijdragen aan het behoud van voedingsstoffen in de bodem. Mulch kan worden aangebracht rond de planten, maar vermijd contact met de stengels om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure zuurgraad, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad kan de gezondheid en bloei van de plant bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, is het aan te raden om regelmatig de plant te inspecteren op zichtbare plagen zoals luizen of trips. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen om ongedierte onder controle te houden. Het is ook mogelijk om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken als de plaag te groot wordt.

 • Omschrijving

  De Osteospermum Symphony Orange is een prachtige bloeiende plant met feloranje bloemen en een donkerpaars hart. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en kunnen ook gebruikt worden in boeketten. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en zich goed aanpast aan verschillende bodemsoorten. De Osteospermum Symphony Orange is een mooie toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.